eSIM

A Telenor új digitális megoldásával a fizikai SIM kártya által nyújtott funkciók mellett további előnyökkel teheti kényelmesebbé a kommunikációt eSIM képes készülékével.*
 

A technológiai fejlődésének köszönhetően az új generációs eSIM egyre nagyobb teret hódít a telekommunikáció világában, számos előnnyel rendelkezik a jelenleg legkisebb méretű fizikai SIM-kártyával, a nano SIM-mel szemben.

Az eSIM képes készülékekbe már nem kell hagyományos kártyát behelyezni, hanem QR kód aktiválásával egyszerűen használatba veheti az erre alkalmas eszközeit, mobiltelefonokat, tableteket, okos kiegészítőket pl. okosórákat.**

A megoldás mostantól elérhető új és meglévő közép-, és nagyvállalati, ATR, illetve üzleti flotta ügyfeleink részére.

eSIM

Miért érdemes eSIM-et használni?

Pár egyszerű lépésben azonnal beüzemelhető, csak aktív internetkapcsolatra van hozzá szükség.
 
Használatával csökkenti a műanyag felhasználást és kevesebb elektronikus hulladék keletkezik, amivel tovább szennyezhetnénk a bolygónkat.

 
Készülék lopás esetén sem lehet kivenni a telefonból, így annak pontos helye lekövethető.
 
Elkerülhetőek a fizikai SIM-hez kapcsolódó elmozdulásból és sérülésből adódó kellemetlenségek. Nincs gond többé a különböző méretű fizikai kártyákkal készülékváltáskor.
Mostantól már iPhone készülékében is használhatja első vagy  akár második SIM-ként az eSIMet, amennyiben ezt a készülék típusa lehetővé teszi. 
 

QR ikon


QR kód segítségével könnyedén aktiválható és költöztethető a SIM-kártya profilja. 

Hogyan tudja megvásárolt eSIM-jét aktiválni?

Az eSIM aktiváláshoz Samsung Galaxy okosóra esetén a mobilkészülék és az okosóra előzetes frissítésére lehet szükség. A pontos részletekről itt tájékozódhat

eSIM aktiválás folyamata Samsung okostelefonokon

Beállítások   Kapcsolatok   SIM – kártya -kezelő   eSIM-ek lehetőségnél ’Mobilcsomag hozzáadása’ 

SIM-kártya kezelő

esim samsung 01

Lépjen be a beállítások > Kapcsolatok >
SIM  kártya kezelő menüpontba

Mobilcsomag hozzáadása

esim samsung 02

Az e-SIM lehetőségeknél válassza ki az „mobilcsomag hozzáadása” lehetőséget, majd olvassa be a Telenortól kapott QR kódot
Csomag felvétele

esim samsung 05

A felugró „Felveszi ezt a csomagot a telefonra?” kérésnél válassza a „Megerősít” lehetőséget
Automatikus aktiválás

esim samsung 07

Ezután az eSIM automatikusan aktiválásra kerül

eSIM aktiválás folyamata Apple okostelefonokon és tableteken

Lépjen be a Beállítások Mobilhálózat Mobil előfizetés hozzáadása menüpontba 

QR kód beolvasása

iOS QR eSIM

 
Szkennelje be a Telenortól kapott QR kódot 
Mobil előfizetés hozzáadása

esim ios előfizetés

 
A felugró ’Mobil-előfizetés hozzáadása’ ablakon koppintson a ’Mobil-előfizetés hozzáadása’ gombra 
Mobil előfizetés címkék

esim ios címkék

 
A felugró ’Mobilelőfizetés-címkék’ ablakon válassza ki az ’Az ÚJ Telenor HU ELŐFIZETÉS CIMKÉJE’ opciót 
Alapértelmezett vonal

esim ios alapertelmezett vonal

 
A felugró ’Alapértelmezett vonal’ az ’iMessage és FaceTime’ és a ’Mobil adatforgalom’ ablakban is adja meg a korábban kiválasztott címkét.

eSIM aktiválás folyamata Samsung okosórákon

Csatlakoztassa óráját Bluetooth-on keresztül telefonjához 

Lépjen be a Beállítások ► Kapcsolatok ► SIM kártya kezelő menüpontba 

Mobilcsomag beállítása

esim watch QR

 
Az eSIM-ek lehetőségnél koppintson a ’Mobilcsomag hozzáadása’ gombra 
QR kód beolvasása

esim smartwatch QR

 
Szkennelje be a Telenortól kapott QR kódot 
Telenor HU beállítása

esim watch csomag

 
A felugró „Felveszi ezt a csomagot a telefonra?” kérdésnél válassza a „Megerősít” lehetőséget 
Automatikus aktiválás

esim watch OK

 
Ezután az eSIM automatikusan beaktiválásra kerül.

Fontos kiegészítés, hogy minden aktiválási műveletet után, újra kell indítani az adott eszközön a hálózati állapotot (ajánlott a Repülő mód ki – be kapcsolása, vagy az eszköz ki és bekapcsolása)

* Felhívjuk figyelmét, hogy a Telenor csak az általa forgalmazott eSIM-képes készülékek esetén garantálja az eSIM-profil megfelelő működését 

** Jelenleg a Telenor eSIM szolgáltatása az okosórák közül csak Samsung okosórával érhető el


Gyakran ismételt kérdések

Az eSIM-kártya igénylése díjmentes új és meglévő, fizikai SIM-kártyával rendelkező ügyfeleinknek. A SIM-kártya csere díjak (pótlás/csere) megegyeznek a fizikai SIM-kártyára vonatkozó díjakkal. További részleteket az ÜÁSZF 1.melléklet Díjszabás 9.3-es pontjában talál https://www.telenor.hu/vallatok/aszf-uzletiszamlas

SIM-kártyájának cseréjét illetve új eSIM előfizetést a Telenornál bejegyzett kapcsolattartója a https://www.telenor.hu/vallalatok/keszulekrendeles oldalon keresztül igényelheti.

Az átadadó szolgáltató eSIM-kártyáját a hordozás megtörténte után deaktiválni, az átvevő szolgáltató eSIM-kártyáját pedig aktiválni szükséges az aktiválási folyamat szerint.

Az eSIM-kártya jelenleg csak közép- és nagyvállalati, ATR, illetve üzleti flotta ügyfelek számára érhető el, melyet a Telenornál bejegyzett kapcsolattartó rendelhet meg a https://www.telenor.hu/vallalatok/keszulekrendeles oldalon.

A Telenornál az eSIM papír alapú kártyán érhető el, melyen egy QR kód szerepel. A kártya a Telenornál bejegyzett kapcsolattartóján keresztül érhető el, kizárólag kiszállítással. A QR kód leolvasásával aktiválható az eSIM, az eSIM képes készülékekre. További infromáció a QR kód leolvasásáról és az aktiválásról a Telenor eSIM honlapján található.

'Apple: iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone SE 2020, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max. Samsung: Galaxy S21, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy Z Flip, Galaxy Z Flip 3, Galaxy Z Fold, Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Fold 3. Samsung okosórák: Galaxy Watch 4 eSIM, Galaxy Watch 4 Classic eSIM. Apple iPad: iPad Pro 11 hüvelykes (1. generációs és újabb), iPad Pro 12,9 hüvelykes (3. generációs és újabb), iPad Air (3. generációs és újabb), iPad (7. generációs éj újabb), iPad mini (5. generációs) Felhívjuk figyelmét, hogy a Telenor csak az általa forgalmazott eSIM képes készülékek esetén garantálja az eSIM-profil megfelelő működését.

Az eSIM mindazon funkciókat el tudja látni, amit a „hagyományos” plasztik SIM-kártyák (Normál SIM, micro, nano formátum), de a legnagyobb különbség az, hogy az eSIM-kártyákat beültetik a készülékekbe. Az eSIM helyigénye kisebb, mint a fizikai SIMeké, ezért a telefon gyártók a telefonok méretével spórolhatnak, vagy növelhetik az akkumulátor térfogatát. Az eSIM csatlakozásai biztosabbak és tartósabbak. Használata csökkenti a műanyagfelhasználást. Az eSIM magasabb szintű biztonságot is jelent, mint a fizikai SIM, mivel az adatfájl elérési útvonala mindig titkosítva van és addig nem elérhető, míg azokat nem töltik le a chipre.

Közép- és nagyvállalati, ATR, illetve üzleti flotta számlás előfizetőink számára minden hang és mobilinternet portfólióhoz és - az autóskártya és ipari tarifák kivételével - minden tarifához elérhető, okosóra, okoskiegészítők esetében pedig minden hűség nélküli tarifához (hang és mobilinternet) rendelhető.

Az aktiválás kizárólag internet kapcsolattal lehetséges. Az eSIM aktiválását Wi-Fi hálózattal való csatlakozás során ajánljuk. Az aktiválás járhat némi adatforgalommal.

Az előfizetés állapota független az eSIM státuszától, ezért az előfizetés változatlanul használható lesz az új készülékben is.

Az eredeti aktiváló kódot tartalmazó kártya vagy kód újbóli kiadására jelenleg nincs lehetőség. Ilyen esetben a cége Telenornál bejegyzett kapcsolattartója tud SIM-kártya pótlást kérni a https://www.telenor.hu/vallalatok/keszulekrendeles oldalon keresztül. A pótlás miatti új eSIM aktiváló kód kibocsátás díját a Telenor ÜÁSZF 1. melléklete tartalmazza.

Hibás készülékkel kapcsolatos ügyintézésnél deaktiválni kell a készülékben lévő aktív eSIM(ek)et. A Telenor által biztosított cserekészülékek igénybevételéhez Telenor előfizetés(ei)hez tartozó eSIM-ét díjmentesen fizikai SIM-kártyára cseréljük. A szervizelés után amennyiben továbbra is eSIM-mel kívánja igénybevenni szolgáltatásainkat, cége Telenornál bejegyzett kapcsolattartója tud díjmentes SIM-kártya cserét igényelni eSIM-re a https://www.telenor.hu/vallalatok/keszulekrendeles oldalon keresztül.

Lopás, elvesztés esetén kérjük haladéktalanul jelezze ennek tényét a Telenor személyes vagy telefonos ügyfélszolgálatán. A használni kívánt készülék típusától függően az eSIM vagy SIM-kártya pótlást cége Telenornál bejegyzett kapcsolattartója tudja megigényelni a https://www.telenor.hu/vallalatok/keszulekrendeles oldalon keresztül.

Az eSIM-hez tartozó eredeti PIN és PUK kódok az eSIM papír alapú kártyáján, valamint a MyTelenor, illetve a Telenor írásos, telefonos és személyes csatornáin is elérhetőek.

Az eSIM aktiváló kód egyedi és egyidőben csak egy készülékben használható, ezért az eSIM ugyanolyan biztonságos, mint a hagyományos SIM-kártya.

Igen, de a maximálisan aktiválható eSIM-kártyák száma a készülék típusától függ.

Hálózatfüggő eszköz esetén csak a hálózathoz tartozó szolgáltató eSIM-je aktiválható. Hálózatfüggetlen eszköz esetén az aktiválható eSIM kártyák száma a készülék típusától függ.

Az ICC azonosító az eSIM papír alapú kártyáján, vagy egyes készülékek esetén a "Bállítások" menüpontban található. Emellett lekérdezhető a Telenor valamennyi ügyfélszolgálati elérhetőségén.

eSIM profiljához tartozó telefonszámát az eSIM-kártya 16 jegyű ICC kódjának ismeretében a Telenor bármely ügyfélszolgálati csatornáján lekérheti.

Igen, szükség esetén a SIM-kártya típusának díjmentes cseréjét cége Telenornál bejegyzett kapcsolattartója a https://www.telenor.hu/vallalatok/keszulekrendeles oldalon keresztül igényelheti.

Átvétel után bárhol azonnal aktiválható, de az előfizetés aktiválása legfeljebb 72 órát vesz majd igénybe.

Az eSIM profil letöltéséhez internetkapcsolatra van szükség. Győzödjön meg róla, hogy csatlakozik-e az internetre, és próbálja meg újra a letöltést. Amennyiben így sem sikerül a profil letöltése, keresse meg bármely csatornán ügyfélszolgálatunkat és jelentse be panaszát.

Az EID adott eszközhöz tartozó azonosító szám. Megtekinteni az eszközök Beállításaiban lehetséges.

Az adott eszközhöz tartozó Play, vagy Appstoreból letölthető applikáció segítségével lehetséges. Samsung okosórák esetén esetén jelenleg a Galaxy Wearable applikáció nyújt segítséget

Készülékcsere során az eSIM áthelyezésének folyamata: 1. Készítse elő az eSIM aktiváló kódját tartalmazó kártyát 2. Deaktiválja az eSIM-et a régi készülék beállítások menüpontjában 3. Győződjön meg arról, hogy új készüléke rendelkezik aktív internethozzáféréssel vagy csatlakozzon WiFi-n keresztül egy internetes hálózatra 4. Aktiválja ez eSIM-et új készülékébe az eSIM aktiváló kód használatával

A Samsung Galaxy okosórák Android 5.0, vagy magasabb verzió operációs rendszerű Androidos készülékekhez párosíthatók, iPhone-ok esetén pedig iPhone 5től kezdődően azokkal a készülékkel, melyek iOS 9.0, vagy újabb operációs rendszerrel rendelkeznek. Samsung Gear okosórák esetén iPhone 6S és 6S+ telefonokon, melyeken iOS 10, vagy későbbi verziójú operációs rendszer fut, a bluetooth kapcsolat instabil lehet.

A legfrissebb szoftver verziót szükséges letölteni az okosórára az eSIM beaktiválásához.