Vállalati korrupcióellenes kezdeményezéseink

A Telenor évek óta elkötelezett az etikus vállalati magatartás és az átlátható működés mellett. A társaság a magyarországi mobilszolgáltatók közül elsőként csatlakozott a Transparency International Magyarország korrupcióellenes szervezet hazai Vállalati Támogatói Fórumához. Az együttműködés célja, hogy közösen dolgozzanak ki megoldásokat a korrupció ellen, elsősorban a magyar KKV szektor számára.

Egyetlen vállalatnak sem könnyű talpon maradni és piaci sikereket elérni a jelenlegi nehéz gazdasági környezetben. A kisebb cégek pedig hatványozottan nehezebb helyzetben vannak, ha tisztességesek akarnak maradni. Ezért kiemelt célunk, hogy segítsünk nekik felismerni a különböző korrupciós veszélyhelyzeteket és megtalálni az azokra adható lehetséges megoldásokat. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy mindazokat az alapelveket és konkrét gyakorlati tapasztalatokat, amelyekkel nemzetközi hátterünknek köszönhetően rendelkezünk, átadjuk a magyarországi vállalatoknak. A cégek szerepvállalása és összefogása nélkül nem valósítható meg a korrupció visszaszorítása, és ezáltal egy versenyképesebb Magyarország építése. Ehhez kívánunk támogatást nyújtani és példát mutatni, hogy a tisztességes vállalati magatartás széles körben elterjedhessen.


"KKV Kurázsi" - Korrupcióellenes elektronikus tananyag

A Telenor és a Transparency International Magyarország részletes online tananyagot fejlesztett ki, mely a hazai kis- és középvállalkozásokat segíti, hogy mindennapi működésükben is érvényesíthessék a tisztességes üzleti magatartás alapelveit. A tananyag ingyenesen elérhető a következő linken:
http://elearning.transparency.hu/telenor/


Telenor Etikus Vállalat Díj

A mobilszolgáltató 2013-ban ismét meghirdeti a Telenor Etikus Vállalat Díjat. A 2012-ben alapított díjjal a mobilszolgáltató a hazai cégek etikus működés iránti elkötelezettségét szeretné elismerni és egyben bemutatni, példaként állítani mások elé a legkiválóbb hazai gyakorlatokat. Az idei díjra 2013. augusztus 30-ig lehet pályázni KKV és nagyvállalat kategóriákban. A részletes pályázati felhívás a www.telenoretikusvallalatdij.hu oldalon található.


"Átláccó" Labirintus

A Telenor egyik leglátványosabb akciója az egyik budapesti üzletközpontban felállított, interaktív "Átláccó" Labirintus volt, ahol a látogatók játékos módon, a mobilkommunikáció segítségével ismerhették meg a korrupció veszélyeit, és segítséget kaphattak, hogy helyesen dönthessenek a mindennapokban előforduló korrupciós dilemmákban. A Korrupcióellenes Világnap alkalmával felállított átlátszó útvesztőt több mint ezerhétszázan keresték fel 2012 decemberében.