Válaszd ki MyTelenor fiókod vagy előfizetésed, amellyel kapcsolatban ügyet szeretnél intézni!

Hipernetet mindenkinek!

A Telenor mindenki számára elérhetővé teszi a leggyorsabb szélessávot Magyarországon.

A Telenor Magyarország Zrt. 10 MHz-es blokkot szerzett a 800 MHz-es sávban, 2 MHz-es blokkot a 900 MHz-es sávban és további 20 MHz-es blokkot a 2600 MHz-es sávban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala (NMHH) által kiírt frekvenciapályázaton.  A társaság 31,725 milliárd forint egyszeri díjat fizet ezen frekvenciablokkokat tartalmazó csomagért valamint 2,5 milliárd forint éves frekvenciadíj fizetési kötelezettséget vállalt. A pályázatra benyújtott ajánlatában a Telenor Magyarország elkötelezte magát, hogy 5 éven belül a magyar népesség 96 százalékára kiterjeszti a 4G lefedettséget. A mobilszolgáltató tervei szerint 15-20 milliárd forintot fordít a 4G hálózat fejlesztésére a következő 3 évben.

„A szupergyors mobilinternet a gazdasági növekedés motorja, a színvonalas egészségügyhöz és oktatáshoz való hozzáférés eszköze. A Telenor mindenki számára elérhetővé kívánja tenni a Hipernet előnyeit Magyarországon. A pályázaton elnyert frekvenciablokkot arra fogjuk használni, hogy jobb lehetőségeket teremtsünk vidéken és a gyorsabb internet hozzáférés révén javítsuk az emberek életminőségét” – fűzte hozzá a bejelentéshez Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

A Telenor Magyarország Zrt. hónapokon belül teljesen lefedi Budapestet a szupergyors Hipernet 4G hálózattal, és ezután a Balatonnál és a nagyobb városokban tervezi a lefedettség további bővítését. A vállalat pályázati anyagában kötelezettséget vállalt a 4G-lefedettség intenzív növelésére a kisebb településeken is a következő 3 évben. Mostantól a társaság megduplázza a hálózatfejlesztés sebességét, hogy még több ügyfele élvezhesse Magyarországon a 86 és 150 Mbps letöltési sebességet nyújtó hálózat előnyeit.

A Telenor Magyarország Zrt. szeretne köszönetet mondani az NMHH munkatársainak és a Kormánynak, hogy a pályázattal elérhetővé tették a mobil szélessávú szolgáltatások további fejlesztéséhez szükséges frekvenciasávokat. Ezzel együtt a társaság hangsúlyozza, hogy bizonyos szempontból még az út elején járunk, mert a jelenlegi frekvenciadíj és a távközlési adó mértéke továbbra is jelentős kihívás elé állítja az ágazatot. A társaság az ország hosszú távú infokommunikációs és gazdasági szükségleteit szem előtt tartva, a beruházások ösztönzésére és elismerésére keretrendszer kidolgozását javasolja és ebben kész közreműködni az illetékes döntéshozókkal.

A Telenor Magyarország Zrt. mobil rádiótelefon- és mobil internet szolgáltatásra használt frekvenciái:

800 MHz
•    2x10 MHz-et a 2014-es pályázaton szerzett 15+5 év időtartamra

900 MHz (2x11,8 MHz-es blokk):
•    2x8 MHz-et 1993-ban szerzett, amit 2013-ban hosszabbított meg 2022-re szóló lejárattal
•    2x1,8 MHz-et 2012-ben szerzett 2022-re szóló lejárattal
•    2x2,0 MHz-et a 2014-es pályázaton szerezett 15+5 éves időtartamra

1800 MHz (2x29.8 MHz-es blokk):
•    2x15 MHz-et 1999-ben szerzett, amit 2013-ban hosszabbítottak meg 2022-re szóló lejárattal
•    2x14,8 MHz-et 2004-ben szerzett, amit 2013-ban hosszabbítottak meg 2022-re szóló lejárattal

2100 MHz (2x15 MHz  + 1x5 MHz blokk):
•    2x15 MHz FDD 2004-ben szerzett 2019-re szóló lejárattal
•    1x5 MHz TDD 2004-ben szerzett (még nem használt frekvencia) szintén 2019-re szóló lejárattal

2600 MHz
•    2x20 MHz-et a 2014-es pályázaton szerzett 15+5 év időtartamra

2014.09.29.

Üzleteinkben a számlabefizetés 2016. május 9-től megszűnik!
Számlabefizetés
gyorsan és kényelmesen!
Intézd készpénzzel a kijelölt Relay és Inmedio üzletekben
vagy bankkártyával a MyTelenor alkalmazáson keresztül!

MyTelenor belépés

A MyTelenor online ügyfélszolgálati oldalon rendszerfrissítést végzünk, ezért a szolgáltatás átmenetileg nem elérhető.

Megértésedet és türelmedet köszönjük.