Álláshirdetésre jelentkezés adatvédelmi tájékoztatója

Utolsó módosítás: 2021. március 8. 

1.    Mit fed le ez a tájékoztató?

Ez a tájékoztató összefoglalja, hogy hogyan használja fel a Telenor Magyarország Zrt. mint a PPF Csoport tagja (a továbbiakban „Telenor” vagy „mi” névmás és ragozott alakjai) a személyes adataidat a hozzánk benyújtott jelentkezés során. A tájékoztató tartalmazza továbbá az adatvédelmi jogaidat is, ideértve többek között a Telenor által végzett bizonyos típusú adatkezelési módok elleni tiltakozás jogát. Jogaidról és gyakorlásukról a „Választási lehetőségei és jogai” című részben olvashatsz bővebben.
További tájékoztatást adunk részedre, az egyes személyes adatok gyűjtésekor amennyiben azok szükségesnek.

2.    Milyen személyes adatokat gyűjtünk?

  • Személyazonosításra alkalmas és kapcsolattartást segítő információk: a neved, lakcímed, származási országod, telefonszámod, e-mail-címed, születési helyed és ideje, valamint a munkavégzésre való jogosultságaidra vonatkozó információkat;
  • A jelentkezéshez kapcsolódó információk: az önéletrajzod (CV), kísérőleveled, korábbi munkahelyeid (beleértve a jelenlegi munkaadód adatait és jelenlegi pozíciód), tanulmányaid, képesítéseid és készségeid, nyelvtudásod, a referenciaként megadott kapcsolattartók adatait, a pozícióra vonatozó preferenciáid, elvárt fizetésed, belépési dátumod, érdeklődési köröd, terveid és adott esetben a biztonsági átvilágítás adatait; valamint
  • Különleges személyes adatok: A toborzási folyamat során nem gyűjtünk semmilyen különleges személyes adatot. Amennyiben a toborzási folyamat bármelyik lépésénél mégis megosztasz velünk valamilyen különleges személyes adatot, azt az értesülést követően a lehető leghamarabb töröljük, de mindaddig feltételezzük, hogy önkéntes hozzájárulásod adva közölted ezt velünk. Kivételes esetben, ha az általad közölt különleges személyes adat a pozícióhoz közvetlenül kapcsolódik (például olyan egészségi állapotodra vagy megváltozott munkaképességedre vonatkozó információt adsz át, amely szükséges lehet, hogy megfelelően biztosíthassuk számodra a foglalkoztatás körülményeit), akkor a különleges személyes adatot a jelen adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelően tároljuk.

A fenti személyes adatok többségét közvetlenül tőled gyűjtjük. Az adatok meghatározó részét például az álláspályázati portálunkon (Success Factor) keresztül, a CV-kből, a veled folytatott levelezésből, illetve interjúk, megbeszélések vagy értékelések során (teszt vagy Assessment Centre) gyűjtjük. Bizonyos információkat harmadik személyektől kapunk rólad (pl. toborzóktól, a FirstBird munkatársajánló rendszeren keresztüli ajánlóktól, fejvadászoktól), vagy a referenciaként megadott személyektől, szervezetektől (pl. adott esetben a LinkedIntől, ha a LinkedIn-en keresztül keresel meg minket, és a profilod teljeskörűen megosztod velünk). Megvizsgálhatjuk továbbá az interneten nyilvánosan elérhető, szakmai szempontból releváns információkat is (pl. blogbejegyzések, videók, releváns szakmai jelenlét a LinkedInen vagy más közösségimédia-webhelyen). Minden esetben legalább három napot biztosítunk számodra a jelentkezésed benyújtása után, hogy ez idő alatt megfelelően ellenőrizhesd adatvédelmi beállításaid ezeken a felületeken.

Milyen célból gyűjtjük, használjuk fel és tároljuk ezeket a személyes adatokat?

Az alább kifejtett okokból gyűjtjük, használjuk fel és tároljuk a személyes adataidat: 

  • Ahol kifejezett hozzájárulásod adtad: 
    • Az online álláspályázati webhelyünkön (Success Factor) való regisztrációhoz és annak használatához;
    • A kitöltött jelentkezésed értékeléséhez, a toborzással kapcsolatos megalapozott döntés meghozatalához, és a munkakörre való alkalmasságod értékeléséhez;
    • A jelentkezéséről veled folytatott kommunikációhoz, kérdéseid megválaszolásához és interjúk ütemezéséhez; 
    • A Telenornál megnyíló jövőbeni munkalehetőségek miatti kapcsolatfelvételhez.
       
  • Ahol ezt a Telenor alább felsorolt jogos érdekei indokolják:
    • Videóinterjúk készítéséhez az Indivizo rendszerben;
    • Adott esetben bizonyos szerepkörök betöltésére való alkalmasságod értékeléséhez szükséges tesztek kitöltése alapján (pl. ügyféltámogatási teszt, numerikus teszt);
    • Bizonyos vezetői és coaching szerepkörök betöltésére való alkalmasságod értékeléséhez az Assessment Centre-ben. Az ilyen tesztek során hivatásos pszichológusok interjúkat készítenek a jelöltekkel kompetenciatérkép felállítása céljából;
    • Az általad megadott adatok ellenőrzéséhez, és adott esetben felvétel előtti háttérellenőrzések elvégzéséhez; 
    • Az esetleges összeférhetetlenség értékeléséhez; 
    • A számodra leginkább megfelelő ajánlat összeállításához; valamint
    • Jogos üzleti érdekeink és törvényes jogaink védelméhez, ideértve a jogi követelésekkel, megfelelőséggel, hatósági, auditálási, nyomozati és fegyelmi okokkal kapcsolatos felhasználást (azon belül az ilyen információk jogi vagy peres eljárásokkal kapcsolatos közlését). 

Amikor a fenti jogalapon – az adatvédelmi törvény által előírt módon – kezeljük a személyes adataidat, előzőleg érdekmérlegelési tesztet végzünk, hogy felmérjük, hogy milyen hatást gyakorol az adatkezelés az érintett magánszemélyekre, és meghatározzuk, hogy a magánszemélyek érdekei elsőbbséget élveznek-e az adatkezeléshez fűződő jogos érdekünkkel szemben.
A fenti folyamat egyes lépéseinél részletesebb tájékoztatást adunk (pl. videóinterjúk, tesztek és háttérellenőrzés előtt), és amennyiben a hozzájárulásod kérjük, ezt a személyes adatok gyűjtésekor mindig megtesszük.

3.    Biztonsági- és háttérellenőrzés

Bizonyos pozícióknál ellenőriznünk kell az általad megadott személyes adatok valódiságát (például a személyazonosságod, a korábbi munkahelyeid, okleveleid és végzettséged), így a kiválasztási folyamat lezárulta előtt háttérellenőrzést végzünk (például az esetleges összeférhetetlenség kiszűrésére). Ezt minden esetben a háttérellenőrzésekre vonatkozó szabályaink szerint végezzük. Ilyen esetben további tájékoztatást és megfelelő felkészülési időt adunk az átvilágítás előtt. Az ellenőrzési szintje függ a betöltendő munkakörtől és attól, hogy hatóságilag szabályozott munkakört fogsz-e betölteni. Az ellenőrzést a kiválasztási folyamat praktikus szempontból legmegfelelőbb, későbbi szakaszában hajtjuk végre. Az adott ellenőrzésekről bővebb tájékoztatást nyújtunk, és elvégzésük előtt szükség esetén hozzájárulásod kérjük.

4.    Hogyan osztjuk meg a személyes adataidat? 

A személyes adataidhoz elsősorban a következő személyek fognak hozzáférni: a Telenor Magyarország People Divíziójának HR-csapat tagjai, az Üzleti Biztonsági Igazgatóság compliance vezetője, annak az üzleti területnek a vezetői, amelyhez az általad megpályázott pozíció tartozik valamint esetenként technikai, operatív okokból, az IT Igazgatóság dolgozói.
A kiválasztási folyamat részeként megoszthatjuk személyes adataidat a különböző szolgáltatásokat, például technológiai szolgáltatásokat (üzemeltetés, karbantartás, adminisztráció és elemzés) nyújtó vállalatokkal, valamint más, a Telenorral szerződéses kapcsolatban álló ügynökségekkel. Ezek közé tartozik a külsős HR rendszerünk szolgáltatója, valamint más, további kiválasztási szolgáltatásokat nyújtó, vagy egységes teszteket lebonyolítóbeszállítónk, az Assessment Centre-t nyújtó beszállítóink, az online videóinterjú-rendszert és a belső ajánlási platformot üzemeltető külső szolgáltatók.
A kormányzati és/vagy bűnüldöző szervekkel is megosztjuk személyes adataidat, ha ezt jogszabály előírja, vagy a vonatkozó törvények értelmében, jogos érdekeink védelme érdekében ez szükséges.
Ha a regisztrációs folyamat során azt állítottad be, hogy profilod látható legyen globálisan valamennyi kiválasztást végző munkatársunk számára, akkor személyes adataidat a PPF Csoport más tagvállalatával is megosztjuk. E vállalatok közül néhány az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívül található. Ilyen esetekben gondoskodunk róla, hogy személyes adataid mindig megfelelően védettek legyenek a helyi előírásoknak és a GDPR szabályainak egyaránt megfelelő adatvédelmi szabályzatokkal. További tájékoztatásért olvasd el álláspályázati portálunk adatvédelmi tájékoztatóját (Global Privacy Notice). 
A személyes adataidat a HR rendszerünket üzemeltető szolgáltatóval, a SuccessFactors Inc. vállalattal is megosztjuk (székhely: 1 Tower Place Suite 1100 South San Francisco, CA 94080 United States of America). A SuccessFactors csak az EGT területén található adatközpontokat használ a személyes adatok felhőszolgáltatásban való tárolásához, és kizárólag európai aladatkezelőket vesz igénybe a szolgáltatás támogatásának nyújtására, így az EGT területén kívülre nem történik adattovábbítás.
Ha szeretnéd megkapni a személyes adataihoz hozzájutó összes szereplő naprakész listáját, lépj kapcsolatba velünk a lenti elérhetőségeken.

5.    Adatvédelmi jogaid

Bármikor jogodban áll a Telenortól a lenti elérhetőségeket kérni az általunk kezelt személyes adataid egy példányát; a személyes adataid helyesbítését, törlését vagy kezelésük korlátozását; mindezt strukturált, géppel olvasható formátumban.
Ezenkívül tiltakozhatsz személyes adataid kezelése ellen (különösen, ha valamilyen szerződéses vagy más jogi követelmény teljesítéséhez nincs szükség az adatkezelésre). Ahol az személyes adataidat előzetesen hozzájárulásod alapján kezeljük, bármikor jogodban áll a hozzájárulásod visszavonni. Ha visszavonod hozzájárulásod a személyes adataid Telenor általi kezeléséhez, ez ugyanakkor nem fogja befolyásolni az azt megelőzően végzett adatkezelésünket.
Ezeket a jogaidat korlátozhatjuk, ha például a kérésed teljesítéséhez közölnünk kellene valaki más személyes adatait, illetve, ha olyan információ törlését kéred tőlünk, amelynek megőrzését törvény írja elő vagy megőrzéséhez lényeges jogos érdekünk fűződik hozzá. Ha nem sikerül eloszlatnunk aggályaid, jogodban áll panaszt benyújtani az adatvédelmi hatósághoz.
További információt a fenti jogaidról a következő linken találsz: https://www.telenor.hu/jogi-kozlemeny/adatvedelem#on-jogai
Az adatkezelő székhelye szerint illetékes adatvédelmi hatóság a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) – székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11, levelezési cím: 1363 Budapest, Pf.: 9.; telefonszám: +36 1 391 1400; fax: +36 1 391 1410; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Jogod van továbbá bírósághoz fordulni személyes adataid védelme érdekében. Ebben az esetben szabadon választhatsz, hogy a lakcímed vagy tartózkodási helyed szerinti törvényszéken vagy a Telenor székhelye alapján illetékes Budapest Környéki Törvényszéken indítod meg az eljárást.
Amennyiben a veled megkötendő szerződés előkészítésével és adminisztrálásával vagy jogi kötelezettségeink teljesítésével kapcsolatban kezelünk személyes adatokat rólad, azok az adatok kötelezőnek minősülnek, így ezek nélkül a személyes adatok nélkül nem fogjuk tudni megfelelően értékelni a jelentkezésed. Minden egyéb esetben a kért személyes adatok közlése nem kötelező, de érdemben befolyásolhatja az részvételed bizonyos kiválasztási folyamatokban, ahol az adatokra a fenti célok érdekében szükség van. Amikor személyes adataid törlését kéred, vagy visszavonod a korábban megadott hozzájárulásod, az adatokat azonnal töröljük, de ez jelentős mértékben korlátozhatja az részvételi lehetőségedet a kiválasztási folyamatban.

6.    Milyen hosszú ideig őrizzük meg személyes adataidat? 

Sikeres jelentkezés esetén: Ha a Telenor munkavállalója leszel, az általad megadott releváns személyes adatok a munkavállalói nyilvántartásba kerülnek, és később felhasználhatók a munkaviszonnyal összefüggésben. A munkaviszonyhoz nem szükséges személyes adatokat csak addig tároljuk, amíg arra a vonatkozó jogszabály értelmében a Telenor jogos érdekében, a kiválasztási folyamat céljai szempontjából szükség van, majd – a folyamat lezárása után – a jelentkezési folyamattal kapcsolatos bármely jogi követelés kezeléséhez szükséges. A sikeres jelentkezők (munkaviszonyhoz nem szükséges) személyes adatait a kiválasztási folyamat lezárultával kezdődő adatmegőrzési időszak végéig őrizzük meg. A személyes adataidat a 180 napos adatmegőrzési időszak lejáratát követő hónap első munkanapjáig őrizzük meg. Ezután töröljük vagy azonosításra nem alkalmas módon, anonimizálva tároljuk.
Sikertelen jelentkezés esetén: Személyes adataidat a kiválasztási folyamat lezárultával vagy a Success Factor platformra való utolsó bejelentkezéstől számított adatmegőrzési időszak végéig őrizzük meg. Személyes adataidat 180 napos adatmegőrzési időszak lejáratát követő hónap első munkanapjáig őrizzük. Ezután töröljük vagy azonosításra nem alkalmas módon, anonimizálva tároljuk. Személyes adataidat az adatmegőrzési időszak végéig megőrizzük, hogy meg tudjuk keresni amennyiben az általad megpályázott pozíció megüresedne ebben az időszakban.

7.    Jelen adatvédelmi tájékoztató módosításai

Fenntartjuk a jogot arra, hogy jelen adatvédelmi tájékoztatót bármikor módosítsuk. Jelentős változtatások esetén az új adatvédelmi nyilatkozatot megküldjük neked. Személyes adataid kezeléséről időnként más módokon is értesíthetünk.

8.    Kapcsolatfelvétel

Személyes adataid kezelője a Telenor Magyarország Zrt., a PPF Csoport tagja. 
Ha kérdéseid vannak jelen adatvédelmi tájékoztatóval kapcsolatban, vagy szeretnél velünk kapcsolatba lépni a személyes adataid kezelésére vonatkozó bármely ok miatt, ezt az alábbi elérhetőségen teheted meg:

Adatvédelmi felelős
Telenor Magyarország Zrt.
Cím: H-2045 Törökbálint, Pannon út 1.
E-mail: adatvedelem@telenor.hu
Telefonszám: +36 20 930 4000