A Hipernet hálózatunk országos kültéri lefedettsége jelenleg 98%-os!

Az épületek több fallal elválasztott, belső helyiségeiben, pincehelyiségeiben elérhető, úgy nevezett deep indoor 4G+ lefedettségünk Budapesten már eléri a 84,9%-ot.
A hálózatfejlesztés és a hálózat felkészítése az újabb generációs technológiák fogadására folyamatosan zajlik.

A lefedettségi térképen megjelenített adatok és a hozzá kapcsolódó várható sebesség értékek a Telenor mérései alapján készített, becsléseken alapuló, átlagos/iránymutató értékek, amelyek a terület lefedettségi viszonyaitól, a felhasználók számától függően változhatnak.

Folyamatosan bővül a 4G+ hálózat

A Telenor idén 650 bázisállomáson kapcsolta be a 4G+-t, amellyel akár a 4G-nél kétszer gyorsabb, 300 Mbps-os letöltési sebesség is elérhető az LTE Advanced technológiát támogató készülékekkel. Használatához ügyfeleinknek nincs semmi teendőjük, megfelelő készülékkel automatikusan LTE-A-n keresztül tudnak mobilinternetezni.

Lefedettség típusai

 • A 2G lehetővé teszi, hogy az internet alapvető funkcióit az ország nagy részén használhasd. Elsősorban levelezésre és mobiltelefonon való böngészésre ajánljuk. Nálunk, a Telenornál ez több mint 97%-os területi lefedettséget jelent.
 • 3G A 3G-s hálózatunkon már kompromisszumok nélkül netezhetsz megfelelő lefedettség esetén. Akár mobilon, akár otthoni internetezésre is alkalmas.
 • A 4G-vel lefedett területeken az internet legmagasabb szintű szolgáltatásait is kihasználhatod. A villámgyors 4G adathálózaton HD minőségű képeket, videókat nézhetsz, nagy méretű fájlokat tölthetsz le pillanatok alatt, vagy online játékokban is részt vehetsz. A 4G hálózatot LTE néven is ismerheted.
 • 4G+  A mobiltelefon-hálózatok jelenlegi csúcsát jelentő 4G továbbfejlesztett változata, ami az elméleti 300 Mbps-os letöltési, és 50 Mbps-os feltöltési sebesség elérésére alkalmas. 
 • A Hipernet  a Telenornak, az elérhető legmodernebb technológiákon (4G+, 4G és 3G) alapuló mobilinternet hálózata.


Kültéri és beltéri lefedettség

Beltérben az épületek csillapítása miatt kisebb a jelerősség, ezért a kültéri minőségnek megfelelő beltéri lefedettség csak kisebb területen érhető el, ahogyan a térképen is látható. Ugyanazon a helyen a kültéren tapasztalható le- és feltöltési sebességhez képest beltéren kisebb le- és feltöltési sebességek érhetőek el, ezt mutatják a térképen a kiválasztott ponthoz tartozó magyarázatban megadott irányadó értékek.


Videó a lefedettségről

Mi befolyásolja a sebességet?

Mi befolyásolja a sebességet?

Van néhány dolog, ami hatással lehet a tartózkodási helyeden elérhető sebességre:

 • Milyen típusú hálózati lefedettség van (2G, 3G, 4G, 4G+)
 • Milyen messze vagy a legközelebbi adótoronytól (bázisállomástól). Minél távolabb vagy, annál jobban csökken a jel erőssége.
 • Zárt térben vagy szabadban tartózkodsz-e.
 • Milyen az épület szerkezete. Például a vastag falak (beton, tégla) ronthatnak az internet sebességén.
 • Hány ember használja egyidejűleg a mobilhálózatot egy adott területen.
 • Milyen az időjárás. Például az eső vagy vihar zavarhatja a hozzáférést.
 • Milyenek a terepviszonyok. Például sűrű erdő, hegyes-dombos vidék korlátozhatják a hozzáférést.

Mit tehetsz annak érdekében, hogy a lehető legjobb lefedettséget élvezhesd?

 • Vizsgáld meg tartózkodási helyedet: domborzati viszonyok, épület falvastagsága stb.
 • Ha zárt helyen tartózkodsz, akkor használj wifi routert: Keresd meg a legjobb jelerősséget, a wifin keresztül csatlakozz eszközeiddel az internetre, így netezés közben a legjobb sebességet élvezheted.
 • Használj 4G-képes eszközt, és válassz hozzá olyan tarifa- vagy szolgáltatáscsomagot, amely igényeidnek megfelelő le- és feltöltési sebességet kínál.

Milyen sebességre számíthatsz?

A különböző adatátviteli technológiák eltérő le- és feltöltési sebességet biztosítanak.
Várható sebességek:

 • 2G-vel lefedett területen: letöltés: 0,2 Mbit/s; feltöltés: 0,2 Mbit/s
 • 3G-vel lefedett területen: letöltés: 2-25 Mbit/s; feltöltés: 1-5 Mbit/s
 • 4G/LTE-vel lefedett területen: letöltés: 20-150 Mbit/s; feltöltés: 3-50 Mbit/s
 • 4G+/LTE-A-vel lefedett területen: letöltés: 225-300 Mbit/s; feltöltés: 20-50 Mbit/s

Maximális sebességre kapcsoltunk!

Válassz Hipernetet kínáló tarifacsomagjaink közül! Nem elég az adat? Vegyél hozzá kiegészítő adatjegyet!

Minőségi mutató meghatározása

Kínált sávszélesség: a Szolgáltató által az internet-hozzáférési szolgáltatás nyújtása során az adott előfizetői hozzáférési ponton le- és feltöltési irányban elérhető, a szolgáltatáshoz rendelt adatátviteli sebesség felső elméleti határa, a besugárzási (lefedettségi) terület bármely kültéri pontján, bármely időpontban, Mbit/s-ban megadva.

A Szolgáltató által kínált sávszélességekhez tartozó le- és feltöltési sebességek a különböző adatátviteli technológiák esetében a következőek: 2G - 0,24/0,24 Mbit/s; 3G - 0,38/0,38 Mbit/s; HSPA - 14,4/1,8 Mbit/s; HSPA+ - 21/5,76 Mbit/s; HSPA+DC 42,2/5,76 Mbit/s; 4G/LTE - 150/50 Mbit/s; 4+/LTE - 300/50 Mbit/s.

Az adott tarifacsomaghoz, kiegészítő szolgáltatáshoz tartozó kínált sávszélesség a fenti sebességektől eltérhet, melyről információ a Díjszabásban (ÁSZF 1/A. és 1/B. mellékletek) az érintett tarifacsomag, valamint kiegészítő szolgáltatás leírásában található. A kínált sávszélesség elérésének feltétele az adott területen a szolgáltatást biztosító hálózati technológia elérhetősége, az azt támogató eszközök (pl. készülék, megfelelő SIM) megléte, illetve a hálózat aktuális leterheltsége.

*Várható sebesség: A lefedettségi térképünkön megjelenített várható sebesség értékek a Telenor mérései alapján készített becsléseken alapul. A megadott sebességértékek átlagos/iránymutató értékek, amelyek a terület lefedettségi viszonyaitól, a felhasználók számától függően változhatnak, a megadott értékekre nem vállalunk garanciát.

Garantált sebesség: az internet hozzáférési szolgáltatáshoz rendelt a Szolgáltató által az adott előfizetői hozzáférési ponton le- és feltöltési irányban a besugárzási (lefedettségi) terület bármely kültéri pontján teljesíteni vállalt legkisebb adatátviteli sebesség, Mbit/s-ban megadva. A Szolgáltató által garantált le- és feltöltési sebesség valamennyi adatátviteli technológia esetén: 0 Mbit/s.