Próbáld ki hipergyors hálózatunkat!

A Hipernet keresztül-kasul behálózza az országot, bárhol zavartalan mobilélményt tesz lehetővé, legyen szó hívásról, vagy netezésről.
 

Nem mondjuk meg, hogyan használd, csak a lehetőségeket szeretnénk megmutatni: azt a sok élményt, megszerezhető tudást, elmélyíthető kapcsolatot, amelyek mind hozzátesznek az életedhez, mert hipergyorsan közelebb hoznak ahhoz, ami számodra fontos. Szerintünk ezektől leszel minden egyes nappal még inkább #nagyonte.


 

Hipernet Telenor

 

Pörög a cset, akár videón is

Videocsetelj, filterezz pixelmentesen, vagy oszd meg barátaiddal a helyzetedet valós időben, legyen szó fesztiválról vagy busójárásról! 

Hipernettel zene és szórakozás

 

Filmezés és zene bárhol

Kedvenc sorozatodat néznéd a vonaton, metrón, vagy egy tó közepén csilleznél a kedvenc zenédre? Ez sem gond.
 

Hipernet Telenor

 

Játék és tanulás határok nélkül

Tanulj vagy játssz több résztvevős, real time játékokat, szakadozás és késleltetés nélkül. A Hipernet elbírja.

Hipernet Telenor lefedettség

 

Hipernet Telenor gyorsaság

 

Kültéri és beltéri lefedettség

Beltérben az épületek csillapítása miatt kisebb a jelerősség, ezért a kültéri minőségnek megfelelő beltéri lefedettség csak kisebb területen érhető el, ahogyan a térképen is látható. Ugyanazon a helyen a kültéren tapasztalható le- és feltöltési sebességhez képest beltéren kisebb le- és feltöltési sebességek érhetőek el, ezt mutatják a térképen a kiválasztott ponthoz tartozó magyarázatban megadott irányadó értékek.
 

Milyen sebességre számíthatsz?

A különböző adatátviteli technológiák eltérő le- és feltöltési sebességet biztosítanak.
Várható sebességek:
2G-vel lefedett területen: letöltés: 0,2 Mbit/s; feltöltés: 0,2 Mbit/s
3G-vel lefedett területen: letöltés: 2-25 Mbit/s; feltöltés: 1-5 Mbit/s
4G/LTE-vel lefedett területen: letöltés: 20-150 Mbit/s; feltöltés: 3-50 Mbit/s
4G+/LTE-A-vel lefedett területen: letöltés: 225-300 Mbit/s; feltöltés: 20-50 Mbit/s

Minőségi mutató meghatározása:

Kínált sávszélesség: a Szolgáltató által az internet-hozzáférési szolgáltatás nyújtása során az adott előfizetői hozzáférési ponton le- és feltöltési irányban elérhető, a szolgáltatáshoz rendelt adatátviteli sebesség felső elméleti határa, a besugárzási (lefedettségi) terület bármely kültéri pontján, bármely időpontban, Mbit/s-ban megadva.

A Szolgáltató által kínált sávszélességekhez tartozó le- és feltöltési sebességek a különböző adatátviteli technológiák esetében a következőek: 2G - 0,24/0,24 Mbit/s; 3G - 0,38/0,38 Mbit/s; HSPA - 14,4/1,8 Mbit/s; HSPA+ - 21/5,76 Mbit/s; HSPA+DC 42,2/5,76 Mbit/s; 4G/LTE - 150/50 Mbit/s; 4+/LTE - 300/50 Mbit/s.

Az adott tarifacsomaghoz, kiegészítő szolgáltatáshoz tartozó kínált sávszélesség a fenti sebességektől eltérhet, melyről információ a Díjszabásban (ÁSZF 1/A. és 1/B. mellékletek) az érintett tarifacsomag, valamint kiegészítő szolgáltatás leírásában található. A kínált sávszélesség elérésének feltétele az adott területen a szolgáltatást biztosító hálózati technológia elérhetősége, az azt támogató eszközök (pl. készülék, megfelelő SIM) megléte, illetve a hálózat aktuális leterheltsége.

*Várható sebesség: A lefedettségi térképünkön megjelenített várható sebesség értékek a Telenor mérései alapján készített becsléseken alapul. A megadott sebességértékek átlagos/iránymutató értékek, amelyek a terület lefedettségi viszonyaitól, a felhasználók számától függően változhatnak, a megadott értékekre nem vállalunk garanciát.

Garantált sebesség: az internet hozzáférési szolgáltatáshoz rendelt a Szolgáltató által az adott előfizetői hozzáférési ponton le- és feltöltési irányban a besugárzási (lefedettségi) terület bármely kültéri pontján teljesíteni vállalt legkisebb adatátviteli sebesség, Mbit/s-ban megadva. A Szolgáltató által garantált le- és feltöltési sebesség valamennyi adatátviteli technológia esetén: 0 Mbit/s.
 

Hogy a lehető legjobb és leggyorsabb mobilhálózatot biztosítsuk neked, folyamatosan fejlesztjük és készítjük fel hálózatunkat az újabb generációs technológiák fogadására. 

2G: A még 2G-snek számító GPRS technológia bevezetésével a mobilos internetezésért számított percdíj megszűnt. Ugyanebben az időszakban megjelentek a kamerás és színes kijelzős mobilok, így lehetővé vált akár az is, hogy fotót küldjünk a telefonunkról.

3G:Egy megabájt adat letöltése negyedóra helyett már csak 20 másodpercet vett igénybe.  Mindössze kilenc év alatt ezerszeresére nőtt a mobilinternet sebessége: 1999-ben még csak 14,4 kilobit/s-mal lehetett letölteni, 2008-ban viszont már 14,4 megabit/s-os sebességet kínáltunk.

4G: Bevezettük a 4G szolgáltatást, lehetővé vált, hogy olcsó havidíjért bárki olyan Hipernetre fizessen elő, amelyet egész hónapban intenzíven használhat. 2012-ben a Telenor ügyfelei számára Budapest teljes metróhálózatán elérhetővé vált a Hipernet. 

4G+: Napjainkban arra koncentrálunk, hogy bővítsük a kapacitásunkat. Arra törekszünk, hogy a mobilhálózatok jelenlegi csúcsát jelentő 4G továbbfejlesztett változata, az akár 300 Mbps-os letöltési sebességet biztosítani képes 4G+ technológia még több bázisállomáson elérhető legyen. 

VOLTE: Gyorsabb hívásfelépülést és jobb hangminőségű hívásokat hoz a közelmúltban indított Voice over LTE (VoLTE) technológia, amely lehetővé teszi, hogy a Telenor ügyfelei egyszerre bonyolítsanak hanghívást és netezzenek 4G-n.

5G: Mivel tízszer olyan gyors, és tízezerszer annyi készüléket tud majd kiszolgálni, mint a 4G, a nagyon alacsony válaszidős hálózat nem csak a munkánkat fogja hatékonyabbá tenni, a mindennapi életünk is vele okosodik. Szakik számára: különböző típusai hullámokban épülnek majd ki. Az eMBB a 2020-as évekre, a mMTC akár már 2021-re várható, az URLLC építése pedig 2021-2022-től kezdődhet.

Időszakos hálózatmodernizációs munkálatokat folytatunk, amelyek a Telenor mobiltelefon és mobilinternet szolgáltatásainak átmeneti minőségi romlását vagy kimaradását is okozhatják. A fejlesztések célja, hogy a jövőben még magasabb színvonalú szolgáltatást biztosíthassunk ügyfeleinek.


 

Mitől függ a HIPERNET sebessége?
 

Hipernet Telenor

 

Bázisállomások közelsége

A hálózat minőségét befolyásolja a bázisállomások elhelyezkedése (közelsége, sűrűsége). Minél rövidebb utat kell megtennie a rádióhullámnak, annál kevésbé romlik a jel minősége.

Épületek és a többi mobil

 

Épületek és a többi mobil

A környezetedben tartózkodó felhasználók száma befolyásolja azt, hogy milyen erősnek érzed a hálózatunkat, mint ahogy az is, hogy egy mezőn, vagy egy vastag falú épületben állsz-e.

Hipernet Telenor

 

Mediterrán ciklonok

A hálózatról alkotott képedet befolyásolja az időjárás is – nagyobb viharok esetén sokkal másabbnak érezheted a hálózat minőségét, mint egy szélcsendes, napsütötte reggelen.


Nézd meg helyzetedet a lefedettségi térképen!

Magyarország Hipernet-lefedettsége 98,26 %-os, de a kapacitást folyamatosan bővítjük
 

A lefedettségi térképen megjelenített adatok tájékoztató jellegűek, az egyes technológiák, szolgáltatások igénybevehetősége a lefedettségen kívül egyéb tényezőktől is függ.

*A kiválasztott pontra vonatkozó hálózatot jellemző adatok, a hozzájuk kapcsolódó várható sebesség értékek, és ajánlások a Telenor mérései alapján készített, becsléseken alapuló, szubjektív értékek és javaslatok, amelyek a terület lefedettségi viszonyaitól, a felhasználók számától, és egyéb tényezőktől függően változhatnak. Az 5G lefedettségünkről több információ itt találsz.