Hipernet banner

Hipernet - a szupergyors hálózatunk, ami keresztül-kasul behálózza az országot, bárhol zavartalan mobil-élményt tesz lehetővé, legyen szó hívásról, netezésről.
 

Sőt,a Hipernet élmények sora is, amelyek mind hozzátesznek az életedhez, még a személyiségedhez is. #nagyonte

Hipernet Q60 készülék

Bármennyi tacskó belefér - A Hipernettel hipergyorsan új kedvencekre lelsz

Hipernet-A70

A te kezed irányít - A Hipernettel hipergyorsan új dolgokat tanulsz

ÉS #VANMÉGTOVÁBB
 
Hipernet evolúció
 

2G: A még 2G-snek számító GPRS technológia bevezetésével a mobilos internetezésért számított percdíj megszűnt. Ugyanebben az időszakban megjelentek a kamerás és színes kijelzős mobilok, így lehetővé vált akár az is, hogy fotót küldjünk a telefonunkról.

3G:Egy megabájt adat letöltése negyedóra helyett már csak 20 másodpercet vett igénybe.  Mindössze kilenc év alatt ezerszeresére nőtt a mobilinternet sebessége: 1999-ben még csak 14,4 kilobit/s-mal lehetett letölteni, 2008-ban viszont már 14,4 megabit/s-os sebességet kínált a Telenor.

4G: Bevezetésre került a 4G szolgáltatás, lehetővé vált, hogy olcsó havidíjért bárki olyan Hipernetre fizessen elő, amelyet egész hónapban intenzíven használhat. 2012-ben a Telenor ügyfelei számára Budapest teljes metróhálózatán elérhetővé vált a Hipernet. 

4G+: Kültéri lefedettségünk 98,26 %, így napjainkban arra koncentrálunk, hogy  bővítsük a kapacitásunkat. Arra törekszünk, hogy a mobiltelefon-hálózatok jelenlegi csúcsát jelentő 4G továbbfejlesztett változata, akár 300 Mbps-os letöltési sebességet biztosítani képes 4G+ technológia még több több bázisállomáson legyen elérhető. 

VOLTE: Gyorsabb hívásfelépülést és jobb hangminőségű hívásokat hoz a Telenor közelmúltban indított Voice over LTE (VoLTE) technológia, ami lehetővé teszi, hogy a Telenor ügyfelei egyszerre bonyolítsanak hanghívást és élvezzék a Hipernet 4G adatkapcsolat előnyeit.


További hasznos linkek

Kínált sávszélesség: a Szolgáltató által az internet-hozzáférési szolgáltatás nyújtása során az adott előfizetői hozzáférési ponton le- és feltöltési irányban elérhető, a szolgáltatáshoz rendelt adatátviteli sebesség felső elméleti határa, a besugárzási (lefedettségi) terület bármely kültéri pontján, bármely időpontban, Mbit/s-ban megadva.
A Szolgáltató által kínált sávszélességekhez tartozó le- és feltöltési sebességek a különböző adatátviteli technológiák esetében a következőek: 2G - 0,24/0,24 Mbit/s; 3G - 0,38/0,38 Mbit/s; HSPA - 14,4/1,8 Mbit/s; HSPA+ - 21/5,76 Mbit/s; HSPA+DC 42,2/5,76 Mbit/s; 4G/LTE - 150/20 Mbit/s.
Az adott tarifacsomaghoz, kiegészítő szolgáltatáshoz tartozó kínált sávszélesség a fenti sebességektől eltérhet, melyről információ a Díjszabásban (ÁSZF 1/A. és 1/B. mellékletek) az érintett tarifacsomag, valamint kiegészítő szolgáltatás leírásában található. A kínált sávszélesség elérésének feltétele az adott területen a szolgáltatást biztosító hálózati technológia elérhetősége, az azt támogató eszközök (pl. készülék, megfelelő SIM) megléte, illetve a hálózat aktuális leterheltsége.
Garantált sebesség: az internet hozzáférési szolgáltatáshoz rendelt a Szolgáltató által az adott előfizetői hozzáférési ponton le- és feltöltési irányban a besugárzási (lefedettségi) terület bármely kültéri pontján teljesíteni vállalt legkisebb adatátviteli sebesség, Mbit/s-ban megadva. A Szolgáltató által garantált le- és feltöltési sebesség valamennyi adatátviteli technológia esetén: 0 Mbit/s.