Hipernet banner


 


Hipernet - a szupergyors hálózatunk, ami keresztül-kasul behálózza az országot, bárhol zavartalan mobil-élményt tesz lehetővé, legyen szó hívásról, netezésről.
 

Sőt,a Hipernet élmények sora is, amelyek mind hozzátesznek az életedhez, még a személyiségedhez is. #nagyonte

Nézd meg helyzetedet a lefedettségi térképen!

Magyarország Hipernet-lefedettsége 98,26 %-os, de a kapacitást folyamatosan bővítjük
 

A lefedettségi térképen megjelenített adatok és a hozzá kapcsolódó várható sebesség értékek a Telenor mérései alapján készített, becsléseken alapuló, átlagos/iránymutató értékek, amelyek a terület lefedettségi viszonyaitól, a felhasználók számától függően változhatnak.

Kültéri és beltéri lefedettség

Beltérben az épületek csillapítása miatt kisebb a jelerősség, ezért a kültéri minőségnek megfelelő beltéri lefedettség csak kisebb területen érhető el, ahogyan a térképen is látható. Ugyanazon a helyen a kültéren tapasztalható le- és feltöltési sebességhez képest beltéren kisebb le- és feltöltési sebességek érhetőek el, ezt mutatják a térképen a kiválasztott ponthoz tartozó magyarázatban megadott irányadó értékek.
 

Milyen sebességre számíthatsz?

A különböző adatátviteli technológiák eltérő le- és feltöltési sebességet biztosítanak.
Várható sebességek:
2G-vel lefedett területen: letöltés: 0,2 Mbit/s; feltöltés: 0,2 Mbit/s
3G-vel lefedett területen: letöltés: 2-25 Mbit/s; feltöltés: 1-5 Mbit/s
4G/LTE-vel lefedett területen: letöltés: 20-150 Mbit/s; feltöltés: 3-50 Mbit/s
4G+/LTE-A-vel lefedett területen: letöltés: 225-300 Mbit/s; feltöltés: 20-50 Mbit/s

Mitől függ a HIPERNET sebessége?
 

Bázisállomások közelsége

A hálózat minőségét befolyásolja a bázisállomások elhelyezkedése (közelsége, sűrűsége). Minél rövidebb utat kell megtennie a rádióhullámnak, annál kevésbé romlik a jel minősége.

A hálózat minőségét befolyásolja a bázisállomások elhelyezkedése

A hálózatról alkotott képedet befolyásolja az időjárás is – nagyobb viharok esetén sokkal rosszabbnak érezheted a hálózat minőségét, mint egy szélcsendes, napsütötte reggelen.

Mediterrán ciklonok

A hálózatról alkotott képedet befolyásolja az időjárás is – nagyobb viharok esetén sokkal rosszabbnak érezheted a hálózat minőségét, mint egy szélcsendes, napsütötte reggelen.

Épületek és a többi mobil

A környezetedben tartózkodó felhasználók száma befolyásolja azt, hogy milyen erősnek érzed a hálózatunkat, mint ahogy az is, hogy egy mezőn, vagy egy vastag falú épületben állsz-e.

A környezetedben tartózkodó felhasználók száma befolyásolja azt, hogy milyen erősnek érzed a hálózatunkat, mint ahogy az is, hogy egy mezőn, vagy egy vastag falú épületben állsz-e.

Miért jó a 4G és a 4G+?

300 Mbps: A mobiltelefon-hálózatok jelenlegi csúcsát jelentő 4G továbbfejlesztett változata, akár 300 Mbps-os letöltési sebességet biztosítani képes 4G+ technológia már több mint ezer bázisállomáson érhető el, amellyel akár a 4G-nél kétszer gyorsabb letöltési sebesség is elérhető a technológiát támogató készülékekkel.

Pörög a cset, akár videón is

Videocsetelj, filterezz pixelmentesen, vagy oszd meg helyzetedet valós időben, hogy lássák, mikor érsz oda a találkozóra! 

Filmezés és zene bárhol

Kedvenc sorozatodat néznéd a vonaton, vagy akár metrón? Ez sem gond.

Játék határok nélkül

Játssz több résztvevős, real time játékokat szakadozás és késleltetés nélkül.
A Hipernet elbírja.


Hálózati ragtapasz
 

Lefedettség Telenor

Amit te magad is megpróbálhatsz, ha valamiért nem tudnál csatlakozni:

1. Kapcsold be, majd ki a Repülő módot a telefonodon.

2. Kapcsold ki a telefonodat, várj 10 másodpercet, majd kapcsold vissza.

3. Töltsd fel a telefonodat, a töltöttségi szint befolyásolja a vételi képességet.

4. Nézd meg a beállításokat, válaszd ki manuálisan a hálózatot és győződj meg róla, hogy be van kapcsolva a 4G opció.

5. Nézd meg, hogy a telefonod operációs rendszere a legfrissebb verzió-e, ez szintén befolyásolja a kapcsolódási képességet.

6. Ha van rá lehetőséged, nézd meg a készülékedet egy másik SIM-mel is, ha azzal sem működik, a telefonnal van probléma.
 

Nem lett jobb? Keresd fel telefonos ügyfélszolgálatunkat a 1220-as hálózaton belüli ingyenes, vagy a +36 20 2 000 000 normál díjas számon.


 

Hipernet evolúció
 

2G: A még 2G-snek számító GPRS technológia bevezetésével a mobilos internetezésért számított percdíj megszűnt. Ugyanebben az időszakban megjelentek a kamerás és színes kijelzős mobilok, így lehetővé vált akár az is, hogy fotót küldjünk a telefonunkról.

3G:Egy megabájt adat letöltése negyedóra helyett már csak 20 másodpercet vett igénybe.  Mindössze kilenc év alatt ezerszeresére nőtt a mobilinternet sebessége: 1999-ben még csak 14,4 kilobit/s-mal lehetett letölteni, 2008-ban viszont már 14,4 megabit/s-os sebességet kínált a Telenor.

4G: Bevezetésre került a 4G szolgáltatás, lehetővé vált, hogy olcsó havidíjért bárki olyan Hipernetre fizessen elő, amelyet egész hónapban intenzíven használhat. 2012-ben a Telenor ügyfelei számára Budapest teljes metróhálózatán elérhetővé vált a Hipernet. 

4G+: Napjainkban arra koncentrálunk, hogy  bővítsük a kapacitásunkat. Arra törekszünk, hogy a mobiltelefon-hálózatok jelenlegi csúcsát jelentő 4G továbbfejlesztett változata, akár 300 Mbps-os letöltési sebességet biztosítani képes 4G+ technológia még több több bázisállomáson legyen elérhető. 

VOLTE: Gyorsabb hívásfelépülést és jobb hangminőségű hívásokat hoz a Telenor közelmúltban indított Voice over LTE (VoLTE) technológia, ami lehetővé teszi, hogy a Telenor ügyfelei egyszerre bonyolítsanak hanghívást és élvezzék a Hipernet 4G adatkapcsolat előnyeit.

Kínált sávszélesség: a Szolgáltató által az internet-hozzáférési szolgáltatás nyújtása során az adott előfizetői hozzáférési ponton le- és feltöltési irányban elérhető, a szolgáltatáshoz rendelt adatátviteli sebesség felső elméleti határa, a besugárzási (lefedettségi) terület bármely kültéri pontján, bármely időpontban, Mbit/s-ban megadva.

A Szolgáltató által kínált sávszélességekhez tartozó le- és feltöltési sebességek a különböző adatátviteli technológiák esetében a következőek: 2G - 0,24/0,24 Mbit/s; 3G - 0,38/0,38 Mbit/s; HSPA - 14,4/1,8 Mbit/s; HSPA+ - 21/5,76 Mbit/s; HSPA+DC 42,2/5,76 Mbit/s; 4G/LTE - 150/50 Mbit/s; 4+/LTE - 300/50 Mbit/s.

Az adott tarifacsomaghoz, kiegészítő szolgáltatáshoz tartozó kínált sávszélesség a fenti sebességektől eltérhet, melyről információ a Díjszabásban (ÁSZF 1/A. és 1/B. mellékletek) az érintett tarifacsomag, valamint kiegészítő szolgáltatás leírásában található. A kínált sávszélesség elérésének feltétele az adott területen a szolgáltatást biztosító hálózati technológia elérhetősége, az azt támogató eszközök (pl. készülék, megfelelő SIM) megléte, illetve a hálózat aktuális leterheltsége.

*Várható sebesség: A lefedettségi térképünkön megjelenített várható sebesség értékek a Telenor mérései alapján készített becsléseken alapul. A megadott sebességértékek átlagos/iránymutató értékek, amelyek a terület lefedettségi viszonyaitól, a felhasználók számától függően változhatnak, a megadott értékekre nem vállalunk garanciát.

Garantált sebesség: az internet hozzáférési szolgáltatáshoz rendelt a Szolgáltató által az adott előfizetői hozzáférési ponton le- és feltöltési irányban a besugárzási (lefedettségi) terület bármely kültéri pontján teljesíteni vállalt legkisebb adatátviteli sebesség, Mbit/s-ban megadva. A Szolgáltató által garantált le- és feltöltési sebesség valamennyi adatátviteli technológia esetén: 0 Mbit/s.