Ismeretterjesztő rendezvényeink

Okostelefon Akadémia

A Telenor 2010 decemberében indította útjára Android Workshop sorozatát: 2 év alatt összesen 11 rendezvényre került sor. A rendezvénysorozat célja az Androidban rejlő lehetőségek bemutatása volt, felölelve olyan témákat, mint az oktatás, a környezetvédelem, az egészség vagy az ünnepi készülődés. A 11. rendezvényen az Android mellett egy új platform felé is nyitott a szolgáltató: meghívott szakértők, bloggerek és fejlesztők segítségével hasonlította össze az Android és a Windows Phone sajátosságait és lehetőségeit.

2013 márciusában a rendezvénysorozat Okostelefon Akadémia címen újult meg azzal a céllal, hogy olyan témaköröket járjon körül, amelyek operációs rendszertől függetlenül minden okostelefon-használót érintenek.

2013-ban 4 alkalommal szerveztük meg az Okostelefon Akadémia közösségtalálkozókat az alábbi témákban:

  • Biztonság (adatbiztonság)
  • Geolokációs alkalmazások
  • Játék
  • Keresés

A 4 alkalmon több mint 1200 vendég vett részt.

Okostelefon Akadémia

2014-ben két alkalomra került sor: márciusban a viselhető okoskészülékek témája rekordszámú látogatót vonzott; áprilisban pedig a hazai mobilkommunikáció elmúlt húsz éve volt a téma.

2015 januárjában a 8. Okostelefon Akadémia résztvevői arra keresték a választ, hogyan lehet a technológia, az okoseszközök segítségével sikerre vinni a jó ötleteket. A Földet már meghódító magyar startupok, a MiSys és a Prezi képviselői hasznos tanácsokkal szolgáltak a látogatóknak, és egy Holdat megcélzó magyar fejlesztés, a Puli Space űrszonda és a Puli Space programot népszerűsítő okostelefon alkalmazás is ellátogatott a Telenor közösségi rendezvényére. Ezen az alkalmon az IVSZ (Informatikai, távközlési és elektronikai Vállalkozások Szövetsége) által szervezett „Appra magyar! 2014” fejlesztői verseny díjátadója is helyt kapott. A 2015-ös év második rendezvényén a virtuális valóság témakörét járhatták körbe a látogatók. Az okostelefonok tömegcikké tették a virtuális valóságot, a szórakozás, az oktatás és az orvoslás terén is hódít a VR. Akár egy kartonpapírból hajtogatott nézőkével is bárki beléphet a 360 fokos, gömbpanorámaként megjelenő virtuális valóságba, a Telenor 9. Okostelefon Akadémiájának résztvevői ki is próbálhatták a szórakozást forradalmasító technológiát.

Az Okostelefon Akadémia rendezvénysorozattal a Telenor célja, hogy az egyre bővülő okostelefon-felhasználói kör számára releváns, előremutató és izgalmas témákat, felhasználási területeket mutasson be. Ennek megfelelően az események témáihoz kapcsolódó szakterületek elismert szakembereit hívja meg előadónak, bemutatkozási lehetőséget biztosít hazai fejlesztőcsapatok számára. A közösségi rendezvény alkalmat kínál a vendégeknek, hogy kérdéseiket, észrevételeiket egymással vagy közvetlenül a meghívott szakemberekkel is megvitathassák.