Állatvédelem

A Vigyél Haza Alapítvány és a Telenor 2013-ban indította útjára a Vigyél Haza nevű, tudatos kutyatartást támogató okostelefon alkalmazást. Az applikáció a kutyatulajdonosoknak és a lelkes állatbarátoknak nyújt hasznos segítséget, valamint támogatja az állatmenhelyek és civil állatmentők munkáját is. Az applikáció kihasználja azon, okostelefonok kínálta lehetőségeket, mint a geolokáció, a fényképezőgép, a mobilinternet vagy a közösségi oldalak azonnali elérése. Az androidos telefonokon elérhető alkalmazás három fő funkcióval rendelkezik:

  1. Az állattartók rögzíthetik saját kutyáik adatait, fotóját, lakhelyét. A rendszer azonnali értesítést küld valamennyi felhasználónak a kutya elvesztésének 2 km-es körzetében.
  2. A kóbor kutya bejelentő funkcióval a felhasználók egyszerűen és gyorsan bejelenthetik az utcán látott kóbor állatokat. A felületre fel lehet tölteni a gazdátlan eb fényképét, küllemére – és viselkedésére – vonatkozó adatokat, a rendszer pedig rögzíti a bejelentés GPS koordinátáit.
  3. Az Örökbefogadás menü, amely a leendő gazdikat segíti a választásban: a rendszerhez csatlakozott állatmenhelyek feltölthetik gazdára váró kutyák adatait és így az érdeklődők az applikáción keresztül közvetlenül hozzájuk fordulhatnak, ha valamelyik állatot örökbe fogadnák.

Állatvédelem