TeddOda!

A Telenor önkéntes napjának célja a munkatársak elkötelezettségének növelése és segítségnyújtás a helyi közösségek számára. A valódi társadalmi haszon elérése és a szakértelem biztosítása érdekében a programok mindegyikén civil szervezetekkel vagy valamilyen társadalmi feladatot ellátó intézménnyel működünk együtt.

2015

A negyedik „TeddOda Nap” 2015 őszén került megrendezésre, melynek keretein belül munkatársaink a TudatosNet oktatóanyag segítségével igyekeztek elősegíteni a fiatalok tudatosabb internethasználatát. 2015. október 8-án a Telenor száznál is több munkatársa, mint önkéntes oktató, a Hipersuli Programban részt vevő négy iskolában tartott három órás foglalkozásokat alsó tagozatos diákoktól egészen gimnazistákig. A TudatosNet tananyag minden érdeklődő számára elérhető a www.hipersuli.hu oldalon

2014

TeddOda! 2014

Nagyon szép eredménnyel zárult a 3. „TeddOda! Nap”, melyen 503 munkatárs vett részt. Munkatársaink 11 általános iskola 31 osztályában, több mint 700 diák számára tartottak játékos előadást. A MediaSmart Hungary „Digitális világ” oktatási anyagára épülő foglalkozáson a biztonságos internetezés, az adatvédelem fontossága és a digitális zaklatás megelőzése került középpontba.

Az iskolákba vitt okos eszközökön a diákok és a látogatók közös prezentációkat is készítettek a jövő iskolájáról. A gyerekek rendkívül kreatív ötletekkel segítették a munkát, igazi „digitális bennszülöttekként”, készség-szinten kezelték a telefonokat, hogy megtalálják a megfelelő illusztrációkat a „holografikusan kivetített történelemórához” vagy „az óriás akváriumhoz, ami álmaik iskolájában mindenképpen helyet kapna.

A 9-11 éves korosztályba tartozó gyerekek többsége nagyon jól kezeli az okos eszközöket, pontosan ismerik az internet előnyeit, de fontos, hogy felhívjuk a figyelmüket az internethasználat veszélyeire és a személyes adatok védelmének fontosságára. A Telenor kollégái játékos formában mutatták be, miért kell óvatosan kezelni a bizalmas adatokat.

„Az internet óriási lehetőséget nyújt minden gyermek számára, hogy tanuljon, fejlődjön és megvalósítsa álmait. Mobilszolgáltatóként azonban felelősek vagyunk, hogy a diákok tudatosan és kritikus szemlélettel használják a világhálót. A gyermekeknek szóló, biztonságos internetezést segítő tananyagon és az osztályoknak adományozott táblagépeken keresztül azt szeretnénk elérni, hogy a gyerekek elkerüljék a veszélyeket és biztonságosan élvezhessék a felfedezés szabadságát a világhálón.” – mondta Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója a sóskúti Andreetti Károly Általános Iskola és Művészeti Iskolában, ahol részt vett a rendhagyó informatikaórán.

2013

TeddOda! 2013

A „TeddOda!” esemény 2013-ban két napon keresztül kínált programokat a jelentkezőknek, akik a helyi közösség mellett más, társadalmilag sérülékeny csoportok támogatására is vállalkozhattak. Voltak, akik a törökbálinti bölcsőde falait festették, mások a Magyar Vöröskereszt szakembereivel kármegelőzési és elsősegély-nyújtó képzésen vettek részt a Telenor Ház kertjében kialakított katasztrófa-helyszíneken. Az iroda sportpályáján a LÁSS Egyesület látássérült labdarúgói a mobiltársaság önkénteseivel ismertették meg a vak-foci szabályait, a sportág szépségeit és kihívásait. A kertben az Élelmiszerbank részvételével 200 adag ételt készítettek a kollégák, amelyet nap végén a Dankó utcai Oltalom Egyesület hajléktalan rászorulói kaptak meg. A program második napján a vállalat munkatársai értelmi sérült gyerekeket kísértek el a Budakeszi Vadasparkba, illetve államilag gondozott gyerekekkel közösen meglátogatták a NOÉ Állatotthont is. Az önkéntesek ezen a napon új játszótéri eszközöket telepítettek a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet parkjában és rendeztek egy Törökbálinti Családi Napot is, elsősorban helyi, nehéz sorsú családok számára.

„Az önkéntességnek hatalmas ereje van. Minden vállalatnak fel kell tárnia ezeket a rejtett értékeket és lehetőség szerint a társadalom felé visszaforgatni. A „TeddOda!” rendezvény szervezésével az a célunk, hogy munkatársainkkal sokszínű önkéntes programlehetőségeket ismertessünk meg. A „TeddOda!” napokkal más vállalatok számára is szeretnénk bemutatni, hogy egy aktív közösségből, önkéntes programok szervezésével még több közös érték nyerhető.” – mondta Christopher Laska, a Telenor vezérigazgatója.

A két napon át tartó aktív önkénteskedés záróakkordjaként egy nagyszabású jótékonysági koncerten népszerűsítette a vállalat a telefonos adományozás lehetőségét, Tóth Gabi, Tóth Vera, Eszenyi Enikő, Caramel és Istenes Bence közreműködésével. A Millenárison rendezett „Telenor KoncertKlub” sorozat jótékonysági eseményén a Csodalámpa Alapítvány számára gyűjtöttek támogatást, hogy segítsenek valóra váltani súlyos betegséggel küzdő gyermekek kívánságait. A telefonos vonalon összegyűlt adományokat a Telenor kiegészítette, így 1 000 000 forintra kerekítette fel a felajánlást a szervezet számára.

2012

TeddOda! 2012

2012-ben szerveztük meg először a TeddOda! Nap-ot. Az 500-nál is több kollégát megmozgató önkéntes napon a résztvevők több helyszínen dolgoztak azon, hogy szebbé, tisztábbá, barátságosabbá varázsolják környezetüket, a Telenor székhelyének otthont adó várost. A dolgozók Törökbálint több óvodájának és iskolájának kerítését festették újra és újították meg, valamint játszótereket tettek rendbe, és közel harminc buszmegállót tisztítottak meg a településen. A helyszínek kiválasztására és a feladatok részletes meghatározására a Törökbálinti Önkormányzattal és a helyi intézményekkel történt szakmai egyeztetés után került sor.

TeddOda! 2012

„Nagy örömmel fogadtuk a Telenor kezdeményezését, hiszen ez jól mutatja a vállalat elkötelezettségét a helyi értékek és Törökbálint városa mellett. Szorosan együttműködtünk az önkéntes nap programjainak kialakításakor és örülök, hogy úgy sikerült összeállítanunk a nap eseményeit, hogy azok egyszerre jelentettek közösségépítő programot és a város számára is hasznos tevékenységet.” – mondta Turai István, Törökbálint akkori polgármestere.

A TeddOda! Nap keretében a Telenor székházában is zajlottak események: a munkatársak a Bálint Márton és a Zimándy Ignác Általános Iskolák 100 diákját látták vendégül, és színes programokkal szórakoztatták őket. A tanulók játékos keretek között kaphattak betekintést a digitális világ és a mobil távközlés rejtelmeibe, kipróbálhatták a legújabb okostelefonokat, tableteket, és a környezettudatossági kvíz kitöltésével értékes nyereményekre tehettek szert.

A Telenor munkatársai megtisztították a vállalat központjához vezető kerékpárutat és a gyalogos útvonalakat. Emellett a djuice ADDODA alkalmazásának segítségével könyvet, nyelvkönyvet, gyermekruhát, játékot, tartós élelmiszert és hangszereket is gyűjtöttek, melyeket a Vöröskereszt közreműködésével juttattak el a rászorulókhoz.

A Telenor munkatársai megtisztították a vállalat központjához vezető kerékpárutat és a gyalogos útvonalakat. Emellett a djuice ADDODA alkalmazásának segítségével könyvet, nyelvkönyvet, gyermekruhát, játékot, tartós élelmiszert és hangszereket is gyűjtöttek, melyeket a Vöröskereszt közreműködésével juttattak el a rászorulókhoz.

„A Telenornál azt valljuk, hogy felelősséggel tartozunk a környezetért, különösen ahol nap mint nap dolgozunk. Éppen ezért kiemelt fontosságú, hogy saját kétkezi munkánkkal is hozzájáruljunk ahhoz, hogy egy élhetőbb, barátságosabb környezet várja az itt élőket, a munkatársakat, az itt óvodába és iskolába járó gyerekeket. Remélem, hogy jó példával tudunk szolgálni, és egyre több vállalat tartja majd fontosnak, hogy tegyen saját környezetéért.” – mondta az önkéntes napon Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.