Fejlődési lehetőségek a Telenornál

A vállalatok egyik legnagyobb kihívása napjainkban a megfelelő tudású és elkötelezett dolgozók kiválasztása és megtartása. A Telenornál is kiemelt figyelemmel kísérjük a tehetségeinket és extra fejlődési lehetőségeket is biztosítunk számukra.

Teljesítmény értékelés, tehetségek azonosítása

A teljesítményértékelés a Telenor Development and Performance, vagyis a TDP-folyamat keretein belül zajlik. Ez a Telenor csoportszinten egységes folyamat kötelező minden belsős alkalmazott számára.

A folyamat lényege, hogy egyéni teljesítmények alapján elismerjük a kimagasló eredményt felmutató munkatársakat, illetve a bennük rejlő fejlődési potenciált is szem előtt tartva azonosítsuk a kiemelkedő tehetségeket. Számukra olyan konkrét fejlesztési programokat teszünk elérhetővé, mint a mentorálás, szakmai tudásbővítő programok, készségfejlesztő tréningek, karrier coaching, kereszt-funkcionális stratégiai projektekben való részvétel, vagy különböző inspirációs programok.

Teljesítményértékelési rendszerünkről, illetve a „top talent” kezdeményezésről részletesen 2010-2012-es, illetve 2013-as fenntarthatósági jelentésünkben olvashat.

Képzéseink

Fejlődési lehetőségek

A norvég vállalati kultúra részeként a Telenor igyekszik minden lehetőséget megadni munkavállalóinak, hogy folyamatosan fejlesszék képességeiket. Vállalatunknál mindenki maga felelős a saját karrierje fejlesztéséért, ebben kap támogatást a vállalattól a teljesítménymenedzsment-folyamaton, a különböző képzési és fejlesztési, valamint tehetségmenedzsment-programokon keresztül.

Ezen programok egyike az önkéntes tudásmegosztás, amelyet 2013-ban indítottunk útjára, és amely a szervezeten belül már meglévő tudás megosztását hivatott elősegíteni. A kezdeményezés önkéntes alapon működik, lényege pedig, hogy bármilyen típusú tudás megosztását magába foglalhatja a grafológiától a testépítésig.

Képzési rendszereinkről további információk olvashatóak a fenntarthatósági jelentéseink képzésekre vonatkozó fejezeteiben.