Foglalkoztatás, esélyegyenlőség

Az egyenlő munkafeltételek, megfelelő karrieresélyek biztosítása, a családi és a hivatásbeli feladatok összehangolása a Telenor foglalkoztatási politikájának fontos eleme. Hisszük, hogy a magánélet és munka egyensúlyát biztosító gyakorlataink valamint a hátrányos megkülönböztetés valamennyi fajtájának elutasítása hozzájárul a munkatársaink elkötelezettségének növeléséhez, és ezáltal javítja társaságunk teljesítményét is.

A Telenor rendkívül fontosnak tartja, hogy olyan munkakörülményeket teremtsen, amelyek megfelelnek a tisztességes foglalkoztatás követelményeinek, továbbá mindent megtesz az etikus magatartás munkahelyi elismerése érdekében. Ennek megfelelően a vállalat ellenzi a diszkrimináció minden formáját, és a foglalkoztatás során mindig az egyenlő bánásmód alkalmazására törekszik.

Nők aránya a felsővezetésben

Az aktív dolgozók között a nők és férfiak aránya kiegyenlített. A vezetői pozíciókban helyet kapó nők aránya azonban nem követi ezt a megoszlást: a felső vezetői szinten a nők a stratégiai pozíciók kevesebb, mint ötödét foglalják el, Ezen a vállalat változtatni szándékozik; azt szeretnénk, ha a nők aránya a felsővezetői körben is reprezentálná a vállalat egészében tapasztalható jelenlétüket és jelentőségüket. Ezen cél 2020-ig történő megvalósulásáért önálló projekt felel.

Foglalkoztatás, esélyegyenlőség

Roma fiatalok támogatása

A Telenor 2008-ban csatlakozott a Magyar Üzleti Vezetők Fóruma (HBLF) és az IBM Magyarország kezdeményezéséhez, mely tehetséges roma fiatalok felsőfokú továbbtanulását – és így az esélyegyenlőség elősegítését – támogatja. A program lényeges eleme a vállalati mentorálás, melynek során cégünk munkatársai támogatóként állnak a tanulmányokat folytató diákok mellett. Szabadon választható módon, a program részét képezi, hogy a diákok tanulmányaihoz illeszkedő munkalehetőséget is biztosítsunk számukra, hogy nagyobb betekintést nyerjenek a vállalatok működésébe és kultúrájába, mely tudást hasznosíthatják későbbi munkájuk során is.

Munkába való visszatérés

A Telenor vállalati kultúrájának fontos eleme, hogy biztosítja a gyermeket vállaló munkatársak munkába való visszatérésének lehetőségét. Szülési szabadságuk idejére a pótlásukra felvett munkavállalókkal a Telenor határozott idejű munkaviszonyt létesít, biztosítva a GYES-ről, GYED-ről visszatérés lehetőségét. Emellett a részmunkaidős foglalkoztatás, illetve a távoli/otthoni munkavégzés lehetősége (ami fontos eleme a vállalati kultúránknak és nagyon népszerű minden munkavállalónk körében), segíti a gyermeket vállaló szülőket abban, hogy előbb munkába álljanak, illetve könnyebben összeegyeztethessék munkahelyi és otthoni kötelezettségeiket.

Munkavállalói sokszínűség

Azon túl, hogy a női felsővezetők arányának javításáért a Telenornál 2015-től munkacsoport felel (Gender Diversity), szakértő civil szervezet segítségével annak a lehetőségét is vizsgáljuk, hogy megváltozott munkaképességű munkavállalókat hogyan tudnánk minél hatékonyabban integrálni a szervezetbe. A jelentéstételi időszak során kezdtük el a munkát a Salva Vita Alapítvánnyal közösen, amelynek célja, hogy a közeljövőben több megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztassunk, illetve munkavállalóinkat is érzékenyebbé tegyük ezen hátrányos helyzetű csoportok felé.

Aktuális adatokat a foglalkoztatásról (munkavállalók kor és nem szerinti megoszlása, fluktuáció, női felsővezetők aránya, stb.) fenntarthatósági jelentésünkben olvashat.