Vállalatunk elkötelezetten törekszik arra, hogy működése által a társadalom és a vállalat is fenntarthatóan fejlődjön.

Az ENSZ meghatározása szerint a fenntartható fejlődés alapvetése, hogy a jelen generációk ne pusztán a saját igényeik kielégítését tartsák szem előtt, hanem politikai, üzleti és privát döntéseik meghozatalakor a gazdasági szemponton felül mérlegeljék azok társadalomra és környezetre gyakorolt hatásait is, annak érdekében, hogy az eljövendő nemzedékek is képesek legyenek kielégíteni a maguk szükségleteit.1

Ennek megfelelően, az üzleti élet szereplőinek felelőssége túlmutat a gazdasági teljesítményen, magában foglalva mindazokat, a fenntarthatóság szempontjából negatív hatásokat, amelyek a vállalat működéséből adódnak. A Telenornál abban hiszünk, hogy nem elegendő, ha egy vállalat alaptevékenysége révén értéket teremt a társadalom többsége számára, ezen felül mindent meg kell tennie, hogy tevékenységének pozitív hatásait mindenkire kiterjessze, valamint hogy az esetleges káros társadalmi és környezeti mellékhatásokat minimalizálja és kompenzálja. 

Vállalatunk elkötelezetten törekszik arra, hogy működése által a társadalom és a vállalat is fenntarthatóan fejlődjön.

A fenntartható vállalati lét a Telenor Magyarország értelmezésében a vállalati működés olyan formája, ahol üzleti döntéseinkbe és mindennapi tevékenységünkbe a fenntartható fejlődés mindhárom pillérét integráljuk, azaz a gazdasági megfontolások mellett figyelembe veszünk környezeti és társadalmi szempontokat is. Végeredményben így leszünk képesek arra, hogy infokommunikációs technológiánk előnyeit mindenki számára elérhetővé tegyük, miközben üzletvitelünkben és a vállalat működtetése során is felelősségteljesen, etikusan és átláthatóan járunk el. 

A felelős vállalati működést és a fenntartható fejlődés előmozdítását célzó projektjeinket ennek megfelelően a gazdasági, környezeti és társadalmi témakörökre tagolva mutatjuk be, kihangsúlyozva, hogy a cél a mindhárom szempontrendszernek egyszerre történő megfelelés.

[1] ENSZ, Környezet és Fejlődés Világbizottsága (1987): Közös jövőnk című jelentés


Kiemelt projektjeink

Együttműködéseink

Transparency International

Ismerd meg a Uniceffel való együttműködésünket!

Együttműködés a Vöröskereszttel

Saját projektjeink

Ismerd meg a Hipersuli projektet!

Ismerd meg a TeddOda önkénten napunkat!


Kapcsolat


Amennyiben kérdésed, javaslatod lenne fenntarthatósági jelentésünkkel kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal a fenntarthatosag@telenor.hu e-mail címen!