ENSZ - Globális Célkitűzések (Global Goals)

2015. szeptember 25-én a világ 193 vezetője elkötelezte magát 17 olyan globális célkitűzés mellett, amelyek 3 rendkívüli dolog megvalósítását szolgálják a következő 15 évben: a mélyszegénység megszüntetését, az egyenlőtlenségek és az igazságtalanság elleni harcot, és a klímaváltozás problémájának megoldását. A fenntartható fejlődés globális célkitűzései ezt a három dolgot állítják a középpontba – a világ minden országában, minden ember számára. 

A Telenor Csoport büszkén támogatja és hirdeti a világtörténelem legfontosabb feladatlistájához tartozó, új Globális Célkitűzéseket.

Globális célok 7.

 

Globális célok 8.

 

Globális célok 9.

 

Globális célok 10.

 

Globális célok 12.

 

Globális célok 13.

 

Globális célok 14.

 

Globális célok 15.

 

Globális célok 16.

 

Globális célok 17.

 

Globális célok 18.

 

Telenor Group szinten és Magyarországon is stratégiánk és víziónk kulcs eleme a társadalom fejlődőképességének támogatása (Empower Society). Erre irányuló jövőképünk már önmagában is egyértelmű felhívás a cselekvésre. Tevékenységünkkel elérhetővé tesszük a fejlődést és a pozitív változást előmozdító alapinfrastruktúrát, szolgáltatásokat és termékeket. Gondoskodni szeretnénk arról is, hogy ügyfeleink a lehető legtöbbet hozzák ki a mobilinternet és a mobiltechnológia nyújtotta lehetőségekből: helyi és globális partnereinkkel együttműködve, közösen is ösztönözzük a fenntartható fejlődést.

Vállalatunk az ENSZ gyermekvédelmi szervezetének helyi képviseletével, az UNICEF Magyar Bizottsággal 2013 óta szorosan dolgozik együtt. A Telenor támogatásával indult útjára az Ébresztő-óra iskolai program, amely a 10-18 éves gyermekek számára érthető és befogadható módon ismerteti meg a gyermekjogokat és érzékenyíti őket a globális kérdések iránt. A Telenor hisz abban, hogy az internet háztartásokba való eljuttatásával kiemelt felelősséggel bír: célja, hogy a szinte határtalan digitális lehetőséget tudatosan, biztonságosabban, egymás iránti tisztelet magtartásával tegyék ügyfelei és azok gyermekei, a jövő generációja is. www.unicef.hu/ebresztoora

A Telenor Magyarország az egyenlőtlenségek elleni küzdelemben a digitális oktatási projektjével, a Hipersulival is részt vesz: Magyarországon különböző fejlettségi szinten működő iskolákban épített ki digitális oktatási eszközökkel felszerelt osztályokat, és folyamatosan fejleszti a részt vevő pedagógusok digitális ismereteit. A Hipersuli elindításában az Oktató és Fejlesztő Intézet (OFI) és a Microsoft is a vállalat partnere. www.hipersuli.hu

Ismerje meg oldalunkon és kérjük, vigye tovább Ön is, ossza meg minden ismerősével az ENSZ Globális Célkitűzések hírét!