Apple iPhone

Az alábbiakból megtudhatod, hogyan állítsd be iPhone-odat az internet eléréséhez, valamint MMS és e-mail küldés-fogadáshoz.

iPhone GPRS, MMS, és Internet tethering beállítások

Adatforgalomra vonatkozó beállítások

A menübe belépve válasszuk a Beállítások (Settings) menüt, és azon belül az Általános (General) menüponot.

Az Általános (General) menüponton belül a Hálózat (Network) menüpontot kell kiválasztani, ahol a következő opciókat kapcsolhatjuk ki- és be:

 • 3G bekapcsolása (Enable 3G) – váltás GSM és 3G hálózat között
 • Mobil adatforgalom (Cellular Data) – a GPRS ki- és bekapcsolása
 • Mobil adathálózat (Cellular Data network) – az összes GPRS beállítás helye
 • Adat-roaming (Data Roaming) – külföldön a GPRS ki- és bekapcsolása

Ugyanitt találjuk meg a Wi-Fi menüpontot, ahol a vezeték nélküli hálózat beállításait módosíthatjuk.

Internet és MMS beállítása

Az Internet és MMS beállítások elvégzéséhez először a Beállítások (Settings) > Általános (General) > Hálózat (Network) menüponton belül a Mobil adathálózat (Cellular Data Network) menüpontnál találjuk.
Az Internet beállításokhoz a következő értékeket kell megadni:

 • APN: online
 • Felhasználói név (Username): <<üresen marad>>
 • Jelszó (Password): <<üresen marad>>

Az MMS beállításokhoz az alábbi értékeket kell megadni:

 • APN: mms
 • Felhasználói név (Username): <<üresen marad>>
 • Jelszó (Password): <<üresen marad>>
 • MMSC: http://mmsc.telenor.hu/
 • MMS proxy: 84.225.255.1:8080
 • MMS max. üzenetméret (MMS Max Message Size): 307200
 • MMS UA Prof URL: <<üresen marad>>

Ahhoz, hogy az MMS szolgáltatás működjön a telefonon, be kell kapcsolni az MMS-üzenetkezelést a Beállítások (Settings) > Üzenetek (Messages) menüben:

Internet tethering vagy Personal HotSpot

A Beállítások (Settings) > Általános (General) > Hálózat (Network) menüpontokon belül találhatjuk meg az Internet Tethering opciót, amellyel a telefon internetkapcsolatát oszthatjuk meg USB, Bluetooht vagy WiFi hálózaton keresztül (ez az iPhone verziójától függhet), így azt modemként használva internetes kapcsolatot hozhatunk létre. Az alábbiakban a Bluetooth-os csatlakozási módról lesz szó.

Első lépésben be kell kapcsolnunk a menüpontot magát; az csak akkor jelenik meg, ha a Beállítások (Settings) > Általános (General) > Hálózat (Network) > Mobil adathálózat (Cellular Data Network) menün belül az Internet tethering alá az ’online’ APN be van írva.

A fent látható, balra mutató gombokkal lépjünk ki a főmenübe, majd ugyanide visszatérve már látható a kérdéses az internet megosztására szolgáló menüpont, melyet ezek után már be tudunk kapcsolni.

Ha ez megtörtént, és a Bluetooth ki van kapcsolva, akkor egy figyelmeztető ablakot kapunk, hogy be kívánjuk-e kapcsolni a Bluetooth vagy USB kapcsolatot. Ha bekapcsoltuk a Bluetooth-t, akkor elkezdi felfedezni a hatósugáron belül található eszközöket.

Mind a számítógépen mind a készüléken lehet kezdeményezni a párosítást, mely Windows 7 alatt így néz ki:

Először kattintsunk az egér jobb gombjával a Bluetooth ikonjára a tálcán, az óra mellett, majd válasszuk az Eszköz hozzáadása (Add a Device) opciót!

Válasszuk ki a párosítani kívánt készüléket, majd kattintsunk a Tovább (Next) gombra, hogy kiválaszthassuk, miképp, hogyan szeretnénk párosítani az eszközt.

Amennyiben az automatikus kód generálását választottuk, abban az esetben a számítógép által generált kódot kell a készülékbe beütnünk, majd a Párosítás (Pair) gombot kell választanunk.

Ha beírtuk a kódot, a számítógép nyugtázza, hogy a párosítás sikeres volt.

Ha a párosítás sikeres volt, akkor a számítógépen a Bluetooth ikonjára jobb egérgombbal kattintva, az előugró menüből válasszuk a Csatlakozás egy személyes hálózathoz (Join a Personal Area Network) opciót.

Az előugró ablakban kilistázza az elérhető eszközöket. Az iPhone-ra jobb egérgombbal kattintva válasszuk a Csatlakozás a következővel / Hozzáférési pont (Connect using/Access point) menüket, és már létre is jön a kapcsolat.

E-mail beállítások

Google Mail (Gmail) beállítások

A kezdőképernyőn lépjünk a Beállítások / Mail, Kontaktok, Naptárak menübe:

A fiók létrehozásához válasszuk az Új fiók… menüpontot:

A megjelenő menüben válasszuk a Google Mail opciót:

Töltsük ki a megjelenő mezőket az alábbiak szerint, majd nyomjuk meg a Következő gombot. A készülék GPRS kapcsolaton keresztül ellenőrzi az adatok helyességét, mely néhány pillanatot vehet igénybe.

Amennyiben a megadott adatok helyesek voltak, a megjelenő képernyőn beállíthatjuk, hogy készülékünk Google a levelezésen kívül szinkronizálja-e a készülék naptárját Google Calendarral, illetve jegyzeteinkkel.

A beállításokat a Mentés gombbal nyugtázhatjuk. A fiók készen áll a használatra.

IMAP/POP3 levelező beállítások (pl.Freemail, Citromail)

A kezdőképernyőn lépjünk a Beállítások / Mail, Kontaktok, Naptárak menübe:

A fiók létrehozásához válasszuk az Új fiók…, majd az Egyéb > Mail-fiók hozzáadása opciót.

Töltsük ki a megjelenő mezőket az alábbiak szerint, majd nyomjuk meg a Következő gombot. A készülék GPRS kapcsolaton keresztül ellenőrzi az adatok helyességét. Ez néhány pillanatot vehet igénybe.

Ha a készülék nem tudja letölteni a szükséges beállításokat, az alábbi menük jelennek meg, melyek kézi kitöltése szükséges:

 1. IMAP vagy POP szervertípus kiválasztása
 2. Bejövő levelezőszerver
  Hosztnév: << a POP3/IMAP szerver címe>> példánkban ’freemail.hu
  Felhasználói név: <<freemail esetén a teljes e-mail cím>>
  Jelszó: <<az e-mail címhez tartozó jelszó>>
 3. Kimenő levelezőszerver
  Hosztnév: << az SMTP-szerver címe >> mail.telenor.hu
  Felhasználói név: <<nem szükséges>>
  Jelszó: <<nem szükséges>>

A szükséges paraméterek megadása után válasszuk a Következő gombot. A készülék GPRS kapcsolaton keresztül ellenőrzi az adatok helyességét, amely néhány pillanatot vehet igénybe. Alapbeállításként SSL titkosítás mellett ellenőrzi a beállításokat. Ha a megadott e-mail kiszolgáló ezt nem támogatja, megjelenik a ’Nem lehet SSL-lel kapcsolódni’ hibaüzenet, melyet az Igen gomb megnyomásával hagyhatunk figyelmen kívül. A készülék most SSL nélkül fogja ellenőrizni a beállítások helyességét. Az ellenőrzést követően, helyes beállítások esetén a fiókok listájában megjelenik az új fiók.

Microsoft Exchange beállítások

A kezdőképernyőn lépjünk a Beállítások / Mail, Kontaktok, Naptárak menübe:

A fiók létrehozásához válasszuk az Új fiók… menüpontot:

A felsorolt lehetőségek közül válasszuk a Microsoft Exchange lehetőséget, majd a megjelenő mezőket kitöltve a megfelelő paraméterekkel válasszuk a Következő gombot.

A paramétereket az Exchange fiókot biztosító szolgáltatótól szerezhetjük be. FIGYELEM! Előfordulhat, hogy az Exchange levelezéshez tanúsítvány telepítése szükséges, ekkor szintén a fiókot biztosító szolgáltatóhoz kell fordulni.

A készülék internetkapcsolaton keresztül ellenőrzi a beállítások helyességét. Amennyiben az ellenőrzés sikeresen végigfutott, a fiók megjelenik az e-mail fiókok között.

Szinkronizálás, push, további e-mail fiók beállítások

Meglévő fiókjaink beállításait a Beállítások / Mail, Kontaktok, Naptárak menüponton belül érhetjük el:

Adott e-mail fiók beállításait a fiók nevét kiválasztva (pl.Exchange) érhetjük el. Itt aktiválhatjuk a szinkronizálandó elemeket (Mail, Kontaktok, Naptárak). A fiók paramétereit a Fiók menü kiválasztásával módosíthatjuk (pl. ha megváltozott a jelszavunk).

A Mail, Kontaktok, Naptárak menün belüli Új adatok begyűjtése opcióban beállíthatjuk a(z automatikus) szinkronizálás gyakoriságát, módját.

A Haladó menün belül egyes fiókok saját begyűjtési módját (fetch/push) állíthatjuk be.

iPhone és GMail szinkronizálása

iPhone / iPad eszközzel a GMail kontaktok csak egy trükk segítségével szinkronizálhatóak: ha a szinkronizálást Exchange-szerverként állítjuk be, ahol a domaint nem kell megadni. Nézzük ennek lépéseit:

Lépjünk be a Mail, Kontaktok, Naptárak (Mail, Contacts, Calendar) menübe, és válasszuk ki az Új fiók >, menüt, majd a Microsoft Exchange opciót.

Írjuk be a kért adatokat (kivéve a Domén!) a Leíráshoz a GMail-t rögzítve, majd nyomjuk meg a jobb felső sarokban látható Következő gombot. Az újonnan megjelent menük közül kapcsoljuk be az SSL-t:

Adjuk meg, mely adatokat akarjuk szinkronizálni. Ennek végeztével a szintén jobb felső sorban található Mentés gombbal fejezhető be a beállítás.

Az adatok a szinkronizálás lefutásával egyidejűleg megjelennek az eszközünkön.

SMS beállítás iPhone készülékek esetén

Az iPhone készülékeken nincs külön menü az SMS-központ beállítására, így azt csak az GSM-kóddal lehet beállítani. A főképernyőn – mintha csak egy telefonszámot ütne be - kell bebillentyűzni az alábbi kódot, ennek végeztével pedig a hívásindító (zöld) gombot kell megnyomni.

*5005*7672*+36209300099#

iPhone GPRS, MMS, és Internet tethering beállítások

Adatforgalomra vonatkozó beállítások

A menübe belépve válasszuk a Beállítások (Settings) menüt, és azon belül az Általános (General) menüponot.

Az Általános (General) menüponton belül a Mobiltelefon (Mobilphone) menüpontot kapcsoljuk be:

 • Mobil adatforgalom (Cellular Data) – a GPRS ki- és bekapcsolása
 • 3G bekapcsolása (Enable 3G) – váltás GSM és 3G hálózat között (2G-3G)
 • Adat roming (Data Roaming) – külföldön a GPRS ki- és bekapcsolása
 • Mobil adathálózat (Cellular Data network) – az összes GPRS beállítás helye

Internet és MMS beállítása

Az Internet és MMS beállítások elvégzéséhez először a Beállítások (Settings) > Általános (General) > Mobiltelefon (Mobilephone) „Be” > Mobil Adatforgalom: bekapcsol menü elérése szükséges, ezt követően a beállításokat a Mobil adathálózat (Cellular Data Network) menün belül tudjuk elvégezni.
Az Internet beállításokhoz a következő értékeket kell megadni:

 • APN: online
 • Felhasználói név (Username): <<üresen marad>>
 • Jelszó (Password): <<üresen marad>>

Az MMS beállításokhoz az alábbi értékeket kell megadni:

 • APN: mms
 • Felhasználói név (Username): <<üresen marad>>
 • Jelszó (Password): <<üresen marad>>
 • MMSC: http://mmsc.telenor.hu/
 • MMS proxy: 84.225.255.1:8080
 • MMS max. üzenetméret (MMS Max Message Size): 307200
 • MMS UA Prof URL: <<üresen marad>>

Ahhoz, hogy az MMS szolgáltatás működjön a telefonon, be kell kapcsolni az MMS-üzenetkezelést a Beállítások (Settings) > Üzenetek (Messages) menüben:

Internet tethering vagy Personal HotSpot

A Beállítások (Settings) > Általános (General) > Mobiltelefon (Mobilphone) „Be” > Mobil adathálózat (Cellular Data Network) menüpontokon belül találhatjuk meg az Internet Tethering opciót, amellyel a telefon internetkapcsolatát oszthatjuk meg USB, Bluetooth vagy WiFi hálózaton keresztül (ez az iPhone verziójától függhet), így azt modemként használva internetes kapcsolatot hozhatunk létre. Az alábbiakban a Bluetooth-os csatlakozási módról lesz szó.

Első lépésben be kell kapcsolnunk a menüpontot magát; ami csak akkor jelenik meg, ha a Beállítások (Settings) > Általános (General) > Mobiltelefon (Mobilphone) „Be” > Mobil Adatforgalom: bekapcsol > Mobil adathálózat menün belül az Internet tethering alá az ’online’ APN-t beírjuk.

A fent látható, balra mutató gombokkal lépjünk ki a főmenübe, majd ugyanide visszatérve már látható a kérdéses az internet megosztására szolgáló menüpont, melyet ezek után már be tudunk kapcsolni.

Ha ez megtörtént, és a Bluetooth ki van kapcsolva, akkor egy figyelmeztető ablakot kapunk, hogy be kívánjuk-e kapcsolni a Bluetooth vagy USB kapcsolatot. Ha bekapcsoltuk a Bluetooth-t, akkor elkezdi felfedezni a hatósugáron belül található eszközöket.

Mind a számítógépen mind a készüléken lehet kezdeményezni a párosítást, mely Windows 7 alatt így néz ki:

Először kattintsunk az egér jobb gombjával a Bluetooth ikonjára a tálcán, az óra mellett, majd válasszuk az Eszköz hozzáadása (Add a Device) opciót!

Válasszuk ki a párosítani kívánt készüléket, majd kattintsunk a Tovább (Next) gombra, hogy kiválaszthassuk, miképp, hogyan szeretnénk párosítani az eszközt.

Amennyiben az automatikus kód generálását választottuk, abban az esetben a számítógép által generált kódot kell a készülékbe beütnünk, majd a Párosítás (Pair) gombot kell választanunk.

Ha beírtuk a kódot, a számítógép nyugtázza, hogy a párosítás sikeres volt.

Ha a párosítás sikeres volt, akkor a számítógépen a Bluetooth ikonjára jobb egérgombbal kattintva, az előugró menüből válasszuk a Csatlakozás egy személyes hálózathoz (Join a Personal Area Network) opciót.

Az előugró ablakban kilistázza az elérhető eszközöket. Az iPhone-ra jobb egérgombbal kattintva válasszuk a Csatlakozás a következővel / Hozzáférési pont (Connect using/Access point) menüket.
Ezt követően használható az internet a megosztott kapcsolaton keresztül.

E-mail beállítások

Google Mail (Gmail) beállítások

A kezdőképernyőn lépjünk a Beállítások / Mail, Kontaktok, Naptárak menübe:

A fiók létrehozásához válasszuk az Új fiók… menüpontot:

A megjelenő menüben válasszuk a Google Mail opciót:

Töltsük ki a megjelenő mezőket az alábbiak szerint, majd nyomjuk meg a Következő gombot. A készülék GPRS kapcsolaton keresztül ellenőrzi az adatok helyességét, mely néhány pillanatot vehet igénybe.

Amennyiben a megadott adatok helyesek voltak, a megjelenő képernyőn beállíthatjuk, hogy készülékünk Google a levelezésen kívül szinkronizálja-e a készülék naptárját Google Calendarral, illetve jegyzeteinkkel.

A beállításokat a Mentés gombbal nyugtázhatjuk. A fiók készen áll a használatra.

IMAP/POP3 levelező beállítások (pl.Freemail, Citromail)

A kezdőképernyőn lépjünk a Beállítások / Mail, Kontaktok, Naptárak menübe:

A fiók létrehozásához válasszuk az Új fiók…, majd az Egyéb > Mail-fiók hozzáadása opciót.

Töltsük ki a megjelenő mezőket az alábbiak szerint, majd nyomjuk meg a Következő gombot. A készülék GPRS kapcsolaton keresztül ellenőrzi az adatok helyességét. Ez néhány pillanatot vehet igénybe.

Ha a készülék nem tudja letölteni a szükséges beállításokat, az alábbi menük jelennek meg, melyek kézi kitöltése szükséges:

 1. IMAP vagy POP szervertípus kiválasztása
 2. Bejövő levelezőszerver
  Hosztnév: << a POP3/IMAP szerver címe>> példánkban ’freemail.hu
  Felhasználói név: <<freemail esetén a teljes e-mail cím>>
  Jelszó: <<az e-mail címhez tartozó jelszó>>
 3. Kimenő levelezőszerver
  Hosztnév: << az SMTP-szerver címe >> mail.telenor.hu
  Felhasználói név: <<nem szükséges>>
  Jelszó: <<nem szükséges>>

A szükséges paraméterek megadása után válasszuk a Következő gombot. A készülék GPRS kapcsolaton keresztül ellenőrzi az adatok helyességét, amely néhány pillanatot vehet igénybe. Alapbeállításként SSL titkosítás mellett ellenőrzi a beállításokat. Ha a megadott e-mail kiszolgáló ezt nem támogatja, megjelenik a ’Nem lehet SSL-lel kapcsolódni’ hibaüzenet, melyet az Igen gomb megnyomásával hagyhatunk figyelmen kívül. A készülék most SSL nélkül fogja ellenőrizni a beállítások helyességét. Az ellenőrzést követően, helyes beállítások esetén a fiókok listájában megjelenik az új fiók.

Microsoft Exchange beállítások

A kezdőképernyőn lépjünk a Beállítások / Mail, Kontaktok, Naptárak menübe:

A fiók létrehozásához válasszuk az Új fiók… menüpontot:

A felsorolt lehetőségek közül válasszuk a Microsoft Exchange lehetőséget, majd a megjelenő mezőket kitöltve a megfelelő paraméterekkel válasszuk a Következő gombot.

A paramétereket az Exchange fiókot biztosító szolgáltatótól szerezhetjük be. FIGYELEM! Előfordulhat, hogy az Exchange levelezéshez tanúsítvány telepítése szükséges, ekkor szintén a fiókot biztosító szolgáltatóhoz kell fordulni.

A készülék internetkapcsolaton keresztül ellenőrzi a beállítások helyességét. Amennyiben az ellenőrzés sikeresen végigfutott, a fiók megjelenik az e-mail fiókok között.

Szinkronizálás, push, további e-mail fiók beállítások

Meglévő fiókjaink beállításait a Beállítások / Mail, Kontaktok, Naptárak menüponton belül érhetjük el:

Adott e-mail fiók beállításait a fiók nevét kiválasztva (pl.Exchange) érhetjük el. Itt aktiválhatjuk a szinkronizálandó elemeket (Mail, Kontaktok, Naptárak). A fiók paramétereit a Fiók menü kiválasztásával módosíthatjuk (pl. ha megváltozott a jelszavunk).

A Mail, Kontaktok, Naptárak menün belüli Új adatok begyűjtése opcióban beállíthatjuk a(z automatikus) szinkronizálás gyakoriságát, módját.

A Haladó menün belül egyes fiókok saját begyűjtési módját (fetch/push) állíthatjuk be.

iPhone és GMail szinkronizálása

iPhone / iPad eszközzel a GMail kontaktok csak egy trükk segítségével szinkronizálhatóak: ha a szinkronizálást Exchange-szerverként állítjuk be, ahol a domaint nem kell megadni. Nézzük ennek lépéseit:

Lépjünk be a Mail, Kontaktok, Naptárak (Mail, Contacts, Calendar) menübe, és válasszuk ki az Új fiók >, menüt, majd a Microsoft Exchange opciót.

Írjuk be a kért adatokat (kivéve a Domén!) a Leíráshoz a GMail-t rögzítve, majd nyomjuk meg a jobb felső sarokban látható Következő gombot. Az újonnan megjelent menük közül kapcsoljuk be az SSL-t:

Adjuk meg, mely adatokat akarjuk szinkronizálni. Ennek végeztével a szintén jobb felső sorban található Mentés gombbal fejezhető be a beállítás.

Az adatok a szinkronizálás lefutásával egyidejűleg megjelennek az eszközünkön.

 

SMS beállítás iPhone készülékek esetén

Az iPhone készülékeken nincs külön menü az SMS-központ beállítására, így azt csak az GSM-kóddal lehet beállítani. A főképernyőn – mintha csak egy telefonszámot ütne be - kell bebillentyűzni az alábbi kódot, ennek végeztével pedig a hívásindító (zöld) gombot kell megnyomni.

*5005*7672*+36209300099#

iPhone GPRS, MMS és Internet tethering beállítások

Adatforgalomra vonatkozó beállítások

A menübe belépve válasszuk a Beállítások menüt, azon belül az Mobiltelefon menüpontot.

A Mobiltelefon menüponton belül a Mobil adatforgalmat kapcsoljuk be:

 • Mobil adatforgalom – a GPRS ki- és bekapcsolása
 • 3G bekapcsolása – váltás GSM és 3G hálózat között (2G-3G)
 • Adat roming – külföldön a GPRS ki- és bekapcsolása
 • Mobil adathálózat – az összes GPRS beállítás helye

Internet és MMS beállítás

Az Internet és MMS beállítások elvégzéséhez először a Beállítások > Mobiltelefon „Be” > Mobil Adatforgalom: bekapcsol menü elérése szükséges, ezt követően a beállításokat a Mobil adathálózat menün belül tudjuk elvégezni.

Az internet beállításokhoz a következő értékeket kell megadni:

 • APN: online
 • Felhasználói név <<üresen marad>>
 • Jelszó <<üresen marad>>

Az MMS beállításokhoz az alábbi értékeket kell megadni:

 • APN: mms
 • Felhasználói név: <<üresen marad>>
 • Jelszó: <<üresen marad>>
 • MMSC: http://mmsc.telenor.hu/
 • MMS proxy: 84.225.255.1:8080
 • MMS max. üzenetméret: 307200
 • MMS UA Prof URL: <<üresen marad>>

Személyes HOTSPOT beállítása:

A WIFI hotspot beállításokhoz a következő értékeket kell megadni:

 • APN: online
 • Felhasználói név <<üresen marad>>
 • Jelszó <<üresen marad>>

FONTOS!

Amennyiben a Személyes HOTSPOT esetében az APN nincs beírva, akkor a beállítások menün belül a személyes hotspot ki/bekapcs. menüpont nem jelenik meg.

iPhone adatforgalom és személyes hotspot beállítások

Adatforgalomra vonatkozó beállítások

A menübe belépve válasszuk a Beállítások menüt, azon belül az Mobiltelefon menüpontot.

A Mobiltelefon menüponton belül a Mobil adatforgalmat kapcsoljuk be:

 • Mobil adatforgalom – a 3G be- és kikapcsolása
 • LTE engedélyezése – váltás 3G és 4G hálózat között
 • Adat-roaming – adatforgalom engedélyezése külföldön való tartózkodás esetén
 • Mobil adathálózat – az összes adatforgalom beállítás helye

LTE engedélyezése:

Az LTE használatához három feltételnek kell megfelelni:

 • LTE-képes készülék (iPhone 5, 5c, 5s, 6 és 6 Plus)
 • LTE-képes SIM-kártya
 • LTE-adatforgalmat tartalmazó előfizetés

 

iPhone internet-beállítás

Az internet-beállítások elvégzéséhez először a Beállítások > Mobiltelefon „Be” > Mobil Adatforgalom: bekapcsol menü elérése szükséges, ezt követően a beállításokat a Mobil adathálózat menün belül tudjuk elvégezni.

Az internet beállításokhoz a következő értékeket kell megadni:

 • APN: online
 • Felhasználói név <<üresen marad>>
 • Jelszó <<üresen marad>>

 

MMS beállítás:

Az MMS beállítások elvégzéséhez először a Beállítások > Mobiltelefon „Be” > Mobil Adatforgalom: bekapcsol menü elérése szükséges. Ezt követően a beállításokat a Mobil adathálózat menün belül az MMS részhez az alábbi értékeket kell megadni.

 • APN: mms
 • Felhasználói név: <<üresen marad>>
 • Jelszó: <<üresen marad>>
 • MMSC: http://mmsc.telenor.hu/
 • MMS proxy: 84.225.255.1:8080
 • MMS max. üzenetméret: 307200
 • MMS UA Prof URL: <<üresen marad>>

A fenti paraméterek beírása után a készüléket újra kell indítani.

Amennyiben az MMS-küldés ezután sem működik, akkor a Beállítások > Üzenetek menüben az MMS-üzenetkezelést be kell kapcsolni.

 

Személyes HOTSPOT beállítása:

A WIFI hotspot beállításokhoz a következő értékeket kell megadni:

 • APN: online
 • Felhasználói név <<üresen marad>>
 • Jelszó <<üresen marad>>

FONTOS!

Amennyiben a Személyes HOTSPOT esetében az APN nincs beírva, akkor a beállítások menün belül a személyes hotspot ki/bekapcs. menüpont nem jelenik meg.

iPhone adatforgalom és személyes hotspot beállítások

Adatforgalomra vonatkozó beállítások

A menübe belépve válasszuk a Beállítások menüt, azon belül az Mobiltelefon menüpontot.

A Mobiltelefon menüponton belül a Mobil adatforgalmat kapcsoljuk be:

 • Mobil adatforgalom – a 3G be- és kikapcsolása
 • LTE engedélyezése – váltás 3G és 4G hálózat között
 • Adat-roaming – adatforgalom engedélyezése külföldön való tartózkodás esetén
 • Mobil adathálózat – az összes adatforgalom beállítás helye

LTE engedélyezése:

Az LTE használatához három feltételnek kell megfelelni:

 • LTE-képes készülék (iPhone 5, 5c, 5s, 6 és 6 Plus)
 • LTE-képes SIM-kártya
 • LTE-adatforgalmat tartalmazó előfizetés

 

iPhone internet-beállítás

Az internet-beállítások elvégzéséhez először a Beállítások > Mobiltelefon „Be” > Mobil Adatforgalom: bekapcsol menü elérése szükséges, ezt követően a beállításokat a Mobil adathálózat menün belül tudjuk elvégezni.

Az internet beállításokhoz a következő értékeket kell megadni:

 • APN: online
 • Felhasználói név <<üresen marad>>
 • Jelszó <<üresen marad>>

 

Személyes HOTSPOT beállítása:

A WIFI hotspot beállításokhoz a következő értékeket kell megadni:

 • APN: online
 • Felhasználói név <<üresen marad>>
 • Jelszó <<üresen marad>>

FONTOS!

Amennyiben a Személyes HOTSPOT esetében az APN nincs beírva, akkor a beállítások menün belül a személyes hotspot ki/bekapcs. menüpont nem jelenik meg.

iPad GPRS és internet beállítások

A főmenün belül válasszuk a Beállítások menüpontot.

Ezek után a Mobil adatforgalom menübe lépjünk be:

 • Mobil adatforgalom – a GPRS ki- és bekapcsolása
 • Adat roming – külföldön a GPRS ki- és bekapcsolása

Az internet eléréséhez a Mobil adatforgalom bekapcsolása szükséges.

Az APN-beállításokon belül a következő adatokat adjuk meg:

 • APN: net
 • Felhasználói név: <<üresen marad>>
 • Jelszó: <<üresen marad>>
Hasznos volt ez az oldal?

Belépés

Egyszeri SMS-kóddal:

Add meg a telefonszámod és SMS-ben küldünk egy megerősítő kódot.

vagy

Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. sütiket (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások nélkülük nem lennének elérhetőek. A sütikről, valamint ezek engedélyezéséről és tiltásáról itt tájékozódhat. Amennyiben a süti használatát nem engedélyezi, úgy kérjük, végezze el a szükséges beállításokat a számítógépe böngészőjében.
Bővebb információ. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik tárolásához és felhasználásához.